tupper-receptek
MEN

Ultra Pro

Micro Gourmet

Mikrs Delikt

Rizsfz

Tsztafz

Gyngyszem

MicroKanna

Tsztacsoda

Nokedliszaggat

Tlalmester

Mindenttud

Turb Aprt

Szilikon formk

Szilikon Kirly

Szilikon Mini Kirly

Szilikon Hercegn

Szilikon Stlap

Szilikon Bon Bon

Desszertes Gyr

nyencvarzs

Tltike

Gyorskever

Krmharmnika

Habzsk

Keleszt tl

Maxi Mix

Formz Gyr

Akcik

Blog

 Foldal

 

 
Linkek
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Ltogatk
Induls: 2010-08-15
 
-Ultra Pro

 

ULTRA PRO

Az Ultra Pro ednyeket specilis anyagnak ksznheten hasznlhatjuk mlyhtben, mikrban s a stben is. Sltek, rakott telek elksztshez, vagy kenyrflk ill. stemnyek stshez ajnlott. Fedele megfordtva 1,3 literes tlknt vagy stformaknt is hasznlhat! Az ednyt maximum 180 C fokon hasznljuk! Grillezni, gztzhelyen, villany vagy kermialapos tzhelyen hasznlni nem szabad, mert az egy pontra koncentrld h megolvasztja az ednyt.

Fontos, hogy az Ultra Pro-t a stbl minden esetben kt kzzel vegyk ki, s hasznljunk kesztyt a kivtelekor! Ha csak az egyik flnl fogva emeljk ki, akkor az tel teljes slya arra az egy pontra nehezedik, gy a fl letrhet, ami nem garancilis hiba!

A fzsi id rvidebb, mint a hagyomnyos tepsiknl, mivel a tet sszegyjti a prt, s az visszacsepeg az ednybe. Emiatt a hsokhoz, zldsgekhez nincs szksg vz hozzadsra. Ha a hst pirosra akarjuk stni, az utols 5-10 percre vegyk le az Ultra Pro tetejt!

Az elkszlt teleket kizrlag manyag vagy fa eszkzkkel merjk ki az ednybl, mert a fm eszkzk, ksek felsrtik a fellett. Ha kenyeret vagy stemnyt stnk benne, tapasztaljuk, hogy a kislt tszta azonnal nem jn ki az ednybl, pr percet vrni kell. Nem szabad a forr ednyt az asztalhoz tgetni, mert eltrhet!

Az edny mosogatgpben mosogathat. Ha az tel beleg az ednybe, nem szabad srolni! ztassa mosogatszeres meleg vzbe 2 rra, slyosabb esetekben egy jszakra, s ezutn mr knnyedn elmosogathat. Ha zsros kzzel fogjuk meg az ednynket sts eltt, a zsr rg az edny falra, s barna folt keletkezik. A foltosods az edny hasznlhatsgt nem befolysolja, ezrt nem garancilis hiba. 

RECEPTEK ULTRA PRO-HOZ:

 

 

Lasagne

Hozzvalk: 60 dkg darlt hs, 2-3 fej hagyma, bacon, 2 szl rpa, mirelit kukorica, 1 veges paradicsompr, kb. fl liter tej, oregano, s, bors, 15 dkg sajt

Besamelhez: 5 dkg margarin, 5 dkg liszt, 2,5 dl meleg tej, s, bors.

A bacont megpirtom, utna beledobom a hagymt is, s amikor az is megpirult, mehet r a darlt hs. Fszerezzk sval, borssal, oreganval. Ha megbarnult kiss a hs, tegyk hozz a kockra vgott rpt, s proljuk 1-2 percig egytt. Ezutn tegyk hozz a paradicsomprt, keverjk el, s ntsk fel a hideg tejjel. Ha egyet rottyan, hozztesszk a mirelit kukorict is. Addig fzzk, amg a rpa puhra f. Kzben besamel mrtst csinlunk: a vajat megolvasztjuk egy serpenyben, rntjk a lisztet, elkeverjk s felntjk a meleg tejjel, kzben egyfolytban kevergetjk. Felforraljuk, s egy picit llni hagyjuk. Megszzuk, borsozzuk. Ha ksz a szsz is, hozzntjk a besamelt, s elkeverjk. Az UltraPro tlba elszr mrtst szednk, majd lasagne tsztt rakunk le (fzetlenl), s folytatjuk ezt a rtegezst. A tetejre reszelt sajt kerl. Mikrban (20 perc) vagy stben (25 perc) megstjk.

 

Egyben slt fasrt

Hozzvalk: fl kg darlt hs, 2 szraz zsemle, 6 teskanl pirospaprika,  2 tojs, vegeta, rlt kmny, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzld, 3 gerezd fokhagyma, s, rlt bors, 3 ftt tojs.

A Kelesztbe tesszk a darlt hst, a vegets vzben elzleg megztatott majd kicsavart zsemlket, a 2 egsz tojst, az aprra vgott petrezselyemzldet, vrshagymt, sszezzott fokhagymt s a fszereket. Az egszet jl sszedolgozzuk. Icipicit kivajazzuk az Ultra Pro ednyt, s a massza felt belesimtjuk. Rtesszk a 3 ftt tojst, majd rppozzuk a maradk hst. Jl lenyomkodjuk, a tetejt elsimtjuk. A fasrtot elmelegtett stben 45 percig stjk tetvel egytt. Az utols 5 percre levehetjk az edny tetejt, hogy megpiruljon az tel. A kislt fasrtot knnyedn tnyrra borthatjuk.

 

Srben pcolt marharagu

Hozzvalk: 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fl zellergum, 1 prhagyma, 2 nagy srgarpa, 2 evkanl olvasztott vaj, 80 dkg marhahs, 1 ppozott evkanl liszt, 1 teskanl kmny, 1 teskanl szrtott kakukkf, 1 csipet lestyn, s, cukor, 5 dl barna sr, 1 evkanl borecet, bors.

A hagymt s a fokhagymt megpucoljuk s kicsi kockkra vgjuk. Meghmozzuk, megmossuk a zellert, prhagymt, rpt s azokat is darabokra vgjuk. A vajat egy ednyben felforrstjuk s hirtelen tstjk benne a marhahst. Hozzadjuk a hagymt, fokhagymt, s megproljuk az egszet. Majd rszrjuk a lisztet, s az egszet az Ultra Pro ednybe tesszk. A lestynnal, sval, borssal s egy csipetnyi cukorral fszerezzk. A srt s a borecetet rntjk, rtesszk az ednyre a fedt. Elmelegtett stben 180 C-on kb 2 rn t stjk. (Ne vegyk magasabbra a hfokot, mert az ednynek nem tesz jt!)

 

Zldsges burgonyafelfjt

Hozzvalk: 80 dkg burgonya, 150 g puha vaj, 2 csomag aprra vgott zldsg (petrezselyem, prhagyma, rozmaring, kakukkf), 3 tojs, 10 dkg reszelt sajt, s, szerecsendi

A ss vzben puhra ftt burgonyt sszetrjk krumplinyomval s hagyjuk kihlni. A vajat, a tojsok srgjt s a fszereket a prhez keverjk. A sajtot is hozzadjuk. A tojsok kemnyre vert habjt vatosan a masszhoz adjuk, s az icipicit kivajazott Ultra Prba tltjk. Elmelegtett stben 50-60 percig stjk 180 C-on.

 

Sonks kenyr

Hozzvalk: 30 dkg rtesliszt, 25 dkg finomliszt, 6 dkg fstlt ftt sonka, 2,5dkg leszt, 1 evkanl cukor, 2-2,5 dl kefr, kenyrfszer, 1 kvskanl s

A sonkt aprra vgjuk, majd a tbbi hozzvalval egytt a kelesztben ktszeresre megkelesztjk. A megkelt tsztt tgyrjuk, majd hosszks kenyrr formzzuk. A tetejt vzzel megkenjk s szezmmaggal megszrjuk. Elmelegtett stben 180 C-on 45-50 percig stjk.

 

Alms rizsfelfjt

Hozzvalk: 250 g rizs, 1 liter tej, egy csipet s, 2 evkanl vaj, 4 tojs, 12 dkg cukor, fl teskanl reszelt citromhj, 30 g mazsola,  fl kil fzni val alma

A rizst a tejjel, sval, vajjal a mikrban 650 Watt-on 7 perc alatt felforraljuk. Majd 250 Watt-on 30 percig fzzk. Aztn a rizst hagyjuk kihlni. A tojsok fehrjt s srgjt klnvlasztjuk, a tojssrgkat a cukorral s a citromhjjal kemny habb verjk, majd a mazsolt is belekeverjk. Az almkat megmossuk, meghmozzuk, negyedeljk s kimagozzuk. Az egyes darabokat nagysgtl fggen 3-4 szeletre vgjuk. A tojsfehrjt kemnyre verjk s vatosan a rizsbe keverjk. Az alma felt a kivajazott Kerek Ultra Prba tesszk. A rizs egyik felt rtesszk, majd a maradk almt s a maradk rizst is beletesszk. Stben megstjk 180 C-on.

 

Fehrkenyr

Hozzvalk: egy csipet cukor, 250 ml langyos vz, 1 kocka leszt, 50 dkg bzaliszt, 1 evkanl s, 4 dkg puha vaj

A cukrot a vzzel elkeverjk, az lesztt belemorzsoljuk s feloldjuk benne. 10 percig llni hagyjuk. Kzben a lisztet a keleszttlban sszekeverjk a sval, s a vajat kis kockkban hozzadjuk. Rntjk az leszts vizet, s az egszet sszedolgozzuk. Lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjk. Az Ultra Prt enyhn kivajazzuk, a tsztt mg egyszer tgyrjuk, majd az Ultra Prba tesszk. Elmelegtett stben, lefedve kb. 50 C-on 30 percig mg kelesztjk. Az edny utna kivesszk a stbl, s felcsavarjuk a hfokot 200 C-ra. Forr vizet ntnk a st sajt tepsijbe s az ednyt belelltjuk (fed nlkl), majd az egszet betoljuk a 200 C-os stbe. Kb. 50 percen t stjk. A ksz kenyeret kibortjuk az ednybl, s hagyjuk hlni.

 

Hagyms-zldfszeres kenyr

Hozzvalk: 50 dkg kenyrliszt, 3 nagy fej lilahagyma, 3 evkanl olaj, 3 dkg leszt,  1 csokor zldfszer (friss petrezselyem, zellerzld),  1 teskanl kmnymag, 1 teskanl s, 1 ppozott kvskanl cukor, vz

A hagymt flkarikra szeleteljk. Az olajat serpenyben felforrstjuk, s megfonnyasztjuk rajta a hagymt. A zldfszereket nem tl aprra sszevgjuk. Mikor a hagyma kihlt, a lisztet egy tlba szitljuk s a sval, cukorral, lesztvel elkeverjk. Hozzadjuk a haymt az olajjal egytt, az sszevagdalt fszereket, a kmnymagot, s annyi kzmeleg vizzel gyrjuk ssze, hogy formzhat legyen. Gyorskeleszt tlban a ktszeresre nvesztjk. Ismt tgyrjuk, s kenyrformra formzzuk, beletesszk az Ultra Pro ednybe. A tetejn kssel hrom helyen bevgjuk, majd langyos helyennegyed rt llni hagyjuk hogy tovbb keljen. Utna 220 C-os stben 40 percen keresztl stjk. Sts kzben hideg vizet spriccelnk a mr barnul kenyrre, hogy pirosra sljn.

 

Borjslt

Hozzvalk: 1 kg borjhs, s, bors, 1 hsos paradicsom, 1 csomag leveszldsg, 1 hagyma, 2 szegfszeg, 1 babrlevl, 125 ml fehrbor, 2 evkanl olvasztott vaj, 250 ml hsleves ( 1 db leveskockbl), 1 teskanl vegeta, 200 ml tejszn, 1 csipet cukor

A borjhst megszzuk, megborsozzuk. A paradicsomot kockra vgjuk, a zldsgeket, hagymt megmossuk s felaprtjuk.  Vgl mindent az Ultra Pro ednybe tesznk, s rhelyezzk a hst. A babrlevelet, szegfszeget hozzadjuk, a fehrbort rntjk, majd az olvasztott vajjal meglocsoljuk. Lefedve a mikrban 750W-on 15 percig elstjk, amjd elmelegtett stben 200 C-on kb. 25 percig stjk. Aztn a fedt levesszk, a hslevest rntjk, s tovbbi 15 percig pirtjuk. A ksz hst kivesszk az ednybl, s szeletels eltt egy kicsit llni hagyjuk. A hs alatti levet egy tlba a szszhoz adjuk. A szszt sval, borssal zestjk s a hs mell kln tlban szervrozzuk. Kretknt brokkolit s nokedlit tlalhatunk.

 

Almatorta

Hozzvalk: 1 kg alma, 5 evkanl cukor, 8 dkg darlt mandula, 8 dkg mazsola, 125 g liszt, 1 kshegynyi stpor, 125 ml tejszn, 2 tojs, fehj, cukor

Az almt meghmozzuk, negyedeljk s kimagozzuk, vkony szeletekre vgjuk. Az Ultra Pro ednyt kivajazzuk s zsemlemorzsval megszrjuk. Egy vastag rteg almt belefektetnk. A cukrot a mandulval s a mazsolval jl sszekeverjk. Egy rszt az almra szrjuk, aztn jabb almarteget helyeznk r, majd ismt megszrjuk cukorral. Addig ismteljk, amg az edny flig megtelik. Lisztbl, cukorbl, tejbl, tejsznbl s tojsbl sima tsztt kevernk, s az almartegre ntjk. Elmelegtett stben 200 C-on 1 rn t stjk. Amikor kszen van, megszrjuk a tetejt fahjjal s cukorral. Mikrban 360 W-on 30 percig stjk.

 

Parasztkotlett

Hozzvalk: 4 db disznkaraj, 30 dkg burgonya, 1 fej hagyma, 10 dkg csiperkegomba, 10 dkg bacon szalonna, s, bors, fokhagyma, kmnymag, 2,5 liter hsleves, 5 evkanl disznzsr, liszt, aprra vgott petrezselyemzld

A karaj szleit kicsit bevagdossuk, enyhn kiklopfoljuk, fszerezzk, lisztben megforgatjuk. 3 evkanl zsrt felforrstunk egy serpenyben, s a hs mindkt oldalt pirosra stjk. Beletesszk az Ultra Pro ednybe, rntjk a hslevest, majd lefedve stben 30 percig proljuk. A szalonnt, hagymt, burgonyt s a csiperkt nagy kockkra vgjuk. A maradk zsrt felforrstjuk, a szalonnt megpirtjuk benne, hozzadjuk a hagymt, s vegesre pirtjuk. Beletesszk a burgonyt, gombt, megfszerezzk, sszekeverjk s a karajhoz adjuk. A karajrl idkzben elprolgott folyadkot ptoljuk. Az egszet lefedve tovbbi 20 percig proljuk. Tlals eltt megszrjuk friss petrezselyemzlddel.

 

Zldsges tarhonya

Hozzvalk: 4 db kzepes krumpli, 15 dkg tarhonya (vagy szraztszta), 20 dkg gpsonka, 4 kzepes paradicsom, 1 prhagyma, 3 dl tejszn, 20 dkg sajt, s, bors

A meghmozott krumplit aprra vgjuk, a sonkt s a paradicsomot felkockzzuk, a prhagymt karikra vgjuk. Az sszevgott hozzvalkat sszekeverjk a nyers tarhonyval, hozzadjuk a tejsznt s jl megfszerezzk. Az Ultra Prba tesszk, s megszrjuk a reszelt sajttal. Elmelegtett stben 180 C-on 60 percig stjk. Mikrban is elkszthet: ktszer 10 perc alatt puhra proljuk, megkeverjk, majd az utols 15 percre tegyk t az ednyt a stbe, s ekkor szrjunk r sajtot.

 

Mediterrn hsgolyk

Hozzvalk: 25 dkg darlt hs, 1 tojs, 1 fej hagyma, 1 evkanl joghurt,  2 gerezd fokhagyma, 1 kvskanl chilipaprika, kevs ketchup, s, bors

A hagymt aprra vgjuk, sszekeverjk a darlt hssal s a tbbi hozzvalval. A masszbl kis golykat formlunk, majd tojsba s zsemlemorzsba forgatjuk, s az Ultra Pro tetejbe helyezzk. Mindegyikbe egy fogpiszklt szrunk, gy dekoratvan tudjuk majd knlni. Pr percig lefedve stjk (az edny aljt hasznlva fedknt), s ezutn fed nlkl pirosra stjk.

 

Palacsinta tl

Hozzvalk: 90 g liszt, 350 ml tej, 1 csipet s, 150 g cukor, 7 tojs, 2 evkanl olaj,  100 ml svnyvz, 70 g vaj, fl kvskanl citromhj,  250 g tr, 1 evkanl vanlis cukor

A lisztbl, tejbl, sbl, cukorbl, 2 tojsbl, olajbl s az svnyvzbl tsztt kevernk s 30 percig llni hagyjuk. Egy 18 cm tmrj serpenyben 8 db vkony palacsintt ksztnk, s hagyjuk kihlni. A tltelkhez a vajat, 70 g cukrot, citromhjat s 3 tojs srgjt habosra kevernk s hozzadjuk a trt is. Majd a maradk 3 tojsfehrjt kemny habb verjk, hozzadjuk a 30 g cukrot s vatosan a trs krmhez keverjk. Minden palacsintt megtltnk vele, feltekerjk s a vgt behajtjuk. Egyms mell s egyms tetejre az ednybe fektetjk. A maradk tojst a maradk tejjel s cukorral, vanlis cukorral sszekeverjk s a palacsintkra ntjk. Elmelegtett stben 200 C-on 45 percig, mikrban 360 W-on 15 percig stjk.

 

Striai metlt

Hozzvalk: 250 g szles metlt, 250 g tr, 4 dl tejszn, 4 tojs, mazsola, 5 evkanl cukor, reszelt citromhj, margarin, vanlis cukor

Margarinnal kikenjk az Ultra Pro ednyt. A trba belekeverjk a tojsok srgjt, cukrot, mazsolt, reszelt citromhjat, s vatosan sszekeverjk a felvert tojsfehrjkkel. A tsztt kicsit sszetrjk, hozzntjk a 4 dl tejsznt s sszekeverjk a trs masszval. Belentjk az Ultra Prba s mikrban 650 W-on 20 percig, majd stben 15 percig stjk.

 

Rakott cslk

Hozzvalk: 1 kg nyers cslk, liszt, pirospaprika, s, bors, 2 nagy fej hagyma, olaj, tejfl, 2-3 gomba, 1 paprika, 1 paradicsom

A cslkt kicsontozzuk s brvel egytt kifektetve szp keskeny cskokra felszeleteljk. Lisztet, pirospaprikt, st s borsot elkevernk egy tlban, s ebben megforgatjuk a cslkcskokat. A hagymt kiss vastagabb karikkra szeleteljk. Az Ultra Prt kikenjk fagyos zsrral s elkezdjk a rtegezst. Alulra kerl a hagyma, majd a paprikslisztben forgatott cslk, jra hagyma, jra cslk. Kzben a rtegeket locsolgassuk olajjal, szrjuk sval. Ha elfogy az adag, tetejre kerl a gomba, a paprika, paradicsom s a tejfl. Lefedve 1-1,5 rn t stjk, mg puha nem lesz. Tsztval, saltval nagyon finom.

 

Tiroli egyben slt

Hozzvalk: 1 csomag bacon szalonna (vagy virsli, prizsi), 1 hagyma, kevs vaj, 3 ftt tojs, 15 dkg reszelt sajt (klnbz z), 1 db leveskocka, negyed kil kenyr vagy zsemle, 2,5 dl vz, kevs petrezselyemzld

A szalonnt apr kockkra vgjuk s kevs vajon a lereszelt hagymval, az aprra vgott zldsg zldjvel megdinszteljk. 2,5 dl vzben a leveskockt feloldjuk s beleztatjuk a kenyeret, a levt nem kell kinteni! A kinyomkodott kenyeret sszekeverjk a megdinsztelt szalonnval, a kockra vgott tojsokkal, sajttal, majd hozzadjuk a megmaradt leveskocka levt. Amennyiben nagyon kemny az llaga, akkor 1 db nyers tojst keverhetnk hozz. Az Ultra Pro ednyt kivajazzuk s belentjk a masszt. Elmelegtett stben 180 C-on 20-25 perc alatt kszre stjk.

 

Nem lehet abbahagyni csirke

Hozzvalk: 3-4 db csirkecomb kettvgva, kevs liszt, 1 lapos evkanl pirospaprika, 4 dl tejfl, 1 dl olaj, 1 teskanl vegeta, 10 dkg reszelt sajt (fstlt s trappista), 2 gerezd sztnyomott fokhagyma, liszt, 1 fej lilahagyma

A csirkecombokrl lehzzuk a brt, kettvgjuk s beszzuk. Ksztskor pr evkanl lisztet pirospaprikval sszekevernk s a hsokat ebben megforgatjuk. Vajjal kikenjk az ednyt s a combokat egyms mell helyezzk. A lilahagyma karikkkal beterrjk a hsokat. A tejflt, olajat, fokhagymt, sajtot s vegett jl sszekeverjk s a hagyma tetejre ntjk. Fedvel 650 W-on 8-10 percig proljuk, stben 180 C-on kb 12 percig fed nlkl kszre stjk.

 

Tejsznes csirkemell

Hozzvalk: 2 egsz vkony csirkemell, 25 dkg reszelt sajt, 2 tojs, 1 dl tejszn, 3 evkanl liszt, s

A csirkemell filket sval meghintjk, lisztben megforgatjuk, majd felvert tojsban s reszelt sajtban. Az Ultra Pro edny aljra egy kis tejsznt ntnk, rhelyezzk a filket egyenletesen elosztva, majd a maradkot sajttal megszrjuk s a tejsznnel lentjk. A stsi id kb. 15 perc 180 C-on.

 

Tlttt csirke

Hozzvalk: 1 csirke, 2 db zsemle, 2 tojs, egy kevs tej, s, petrezselyem, zsr, zsemlemorzsa, slt csirke fszerkeverk

A zsemlket tejbe mrtjuk s jl kinyomkodjuk. A kt tojst, st s a zsrban megpirtott petrezselyemzldet hozzadjuk, jl sszekeverjk. Szksg szerint zsemlemorzst adunk hozz. A csirkt megmossuk, bekenjk a fszerkeverkkel, majd  a tltelket beletltjk. Az Ultra Pro ednybe tesszk s kb. 1 rn t 180 C-on lefedve stjk. Egy ra elteltvel a fedt levesszk, a csirkt kivesszk az ednybl, a fedt fordtva visszatesszk az ednyre, a csirkt rhelyezzk. Az ednyt a hslvel s a fordtva felhelyezett tett a csirkvel tovbbi 10-15 percre visszatesszk a stbe, hogy a csirke bre ropogs legyen s a hsl is melegen maradjon.

 

Spentos lasagne

Hozzvalk: 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 rpa, 4 rd bokros zeller, 2 evkanl olivaolaj, 2 evkanl aprtott petrezselyemzld, 40 dkg feldarabolt paradicsom, 3 evkanl srtett paradicsom, s, bors, chilipor, 2 kvskanl olasz fszerkeverk, 1,2 kg spentlevl, 100 g vaj, rlt szerecsendi, 2 mozarella sajt, 12 lasagne lap, fl liter besamel mrts, 75 g parmezn sajt

A hagymt, fokhagymt aprra vgjuk. A rpt meghmozzuk s nagyra szeleteljk, a zellert meghmozzuk s finomra aprtjuk. Az olivaolajat 1 perc alatt 600W-on felforrstjuk a mikrban. A hagyma s a fokhagyma felt, a rpt s a petrezselymet belekeverjk az olajba s 10 percig proljuk. Aztn hozzadjuk a paradicsomot, srtett paradicsomot, s a fszerekkel zestjk. A szszt 360 W-on 10 percig fzzk. Kzben a spentot tvlogatjuk s alaposan megmossuk. Evkanl vajat felolvasztunk, a maradk hagymt, fokhagymt 600W-on 1-2 perc alatt vegesre proljuk. A nedves spentot hozzadjuk s 600W-on 8-10 percig proljuk, sval, borssal, szerecsendival fszerezzk, a folyadkot lentjk rla. A mozarellt felszeleteljk, az ultra Pro ednyt kivajazzuk, s vkony rteg besamelt ntnk az aljra. Lasagne rteggel bortjuk s megntzzk egy kis besamellel. Egy sor spentot, egy sor mozarellt s egy rteg paradicsomszszt beletesznk, parmeznnal megszrjuk., s a rtegeket megismteljk. A legvgn lasagne tsztval bortjuk be s megntzzk a besamellel s a paradicsomszsszal. A maradk vajat apr kockkban a tetejre szrjuk. 200 C-on 30-40 percig stjk.

 

Fensges rakottas (Sonks zldbab felfjt)

Hozzvalk: 60 dkg zld hvely zldbab, s, szdabikarbna, 20 dkg gpsonka, dinyi vaj vagy margarin

A mrtshoz: 4+1 dl tej, 5 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg liszt, 4 tojs, 2 dkg reszelt sajt, s, bors, rlt szerecsendi, 1 kvskanl majornna

A zldbabot megmossuk, megtiszttjuk, enyhn ss vzben a mikrban 6 percig elfzzk. Aztn elksztjk a besamelmrtst, ehhez 4 dl tejet felforrstunk s flretesszk. A Mikrokannban felolvasztjuk a vajat 1 perc alatt. Hozzadjuk az 5 dkg lisztet s fl percre visszatesszk a mikrba. Utna elszr hozzadjuk az 1 dl hideg tejet, utna a forr tejet lland kevergets kzben. Kicsit hlni hagyjuk, kzben tbbszr megkeverjk, hogy be ne brsdjn a teteje. Majd egyenknt beletjk a tojsokat, hozzadjuk a fszereket s a sajtot, gy fejlesztjk Mornay-mrtss. Vgl beleforgatjuk a kihlt zldbabot s a cskokra vgott sonkt. Kikent Ultra Prba ntjk, s 180 C-os stbe tesszk kb. 35 percre.

 

Papriks csirke
 
Hozzvalk
0,5 dl olaj, 1 nagy fej hagyma, 1 evkanl fszerpaprika, 1 kzepes egsz csirke, 2 db zldpaprika, 2 db paradicsom, s, rlt bors, 1 j evkanl liszt, 1 kispohr tejfl
 
Elkszts
Az olajat a 3 l-es UltraPrba ntjk, beleszrjuk a Turb Apritban aprra vgott vrshagymt, s mikrba tve megfuttatjuk.
Ezutn megszrjuk a fszerpaprikval, majd beletesszk a nagyobb darabokra vgott csirkt, annyi vizet ntnk hozz, hogy flig ellepje, majd beleszrjuk a karikkra vgott zldpaprikt, a cikkekre darabolt paradicsomot, s a tetejvel lefedve a stbe visszatve elkezdjk prolni.
Ha felforrt, sval, borssal zestjk, s a stbe visszatve kszre proljuk. Mikor elkszlt, a Mix-Fixben a lisztbl, tejflbl kevs vzzel habarst ksztnk, s besrtjk vele a papriks csirkt. Ezutn a stben pr perc alatt sszeforraljuk, s forr galuskval tlaljuk.
 
 
 
 
 
 

* Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.