
ULTRA PRO
Az Ultra Pro ednyeket specilis anyagnak ksznheten hasznlhatjuk mlyhtben, mikrban s a stben is. Sltek, rakott telek elksztshez, vagy kenyrflk ill. stemnyek stshez ajnlott. Fedele megfordtva 1,3 literes tlknt vagy stformaknt is hasznlhat! Az ednyt maximum 180 C fokon hasznljuk! Grillezni, gztzhelyen, villany vagy kermialapos tzhelyen hasznlni nem szabad, mert az egy pontra koncentrld h megolvasztja az ednyt.
Fontos, hogy az Ultra Pro-t a stbl minden esetben kt kzzel vegyk ki, s hasznljunk kesztyt a kivtelekor! Ha csak az egyik flnl fogva emeljk ki, akkor az tel teljes slya arra az egy pontra nehezedik, gy a fl letrhet, ami nem garancilis hiba!
A fzsi id rvidebb, mint a hagyomnyos tepsiknl, mivel a tet sszegyjti a prt, s az visszacsepeg az ednybe. Emiatt a hsokhoz, zldsgekhez nincs szksg vz hozzadsra. Ha a hst pirosra akarjuk stni, az utols 5-10 percre vegyk le az Ultra Pro tetejt!
Az elkszlt teleket kizrlag manyag vagy fa eszkzkkel merjk ki az ednybl, mert a fm eszkzk, ksek felsrtik a fellett. Ha kenyeret vagy stemnyt stnk benne, tapasztaljuk, hogy a kislt tszta azonnal nem jn ki az ednybl, pr percet vrni kell. Nem szabad a forr ednyt az asztalhoz tgetni, mert eltrhet!
Az edny mosogatgpben mosogathat. Ha az tel beleg az ednybe, nem szabad srolni! ztassa mosogatszeres meleg vzbe 2 rra, slyosabb esetekben egy jszakra, s ezutn mr knnyedn elmosogathat. Ha zsros kzzel fogjuk meg az ednynket sts eltt, a zsr rg az edny falra, s barna folt keletkezik. A foltosods az edny hasznlhatsgt nem befolysolja, ezrt nem garancilis hiba.
RECEPTEK ULTRA PRO-HOZ:

Lasagne
Hozzvalk: 60 dkg darlt hs, 2-3 fej hagyma, bacon, 2 szl rpa, mirelit kukorica, 1 veges paradicsompr, kb. fl liter tej, oregano, s, bors, 15 dkg sajt
Besamelhez: 5 dkg margarin, 5 dkg liszt, 2,5 dl meleg tej, s, bors.
A bacont megpirtom, utna beledobom a hagymt is, s amikor az is megpirult, mehet r a darlt hs. Fszerezzk sval, borssal, oreganval. Ha megbarnult kiss a hs, tegyk hozz a kockra vgott rpt, s proljuk 1-2 percig egytt. Ezutn tegyk hozz a paradicsomprt, keverjk el, s ntsk fel a hideg tejjel. Ha egyet rottyan, hozztesszk a mirelit kukorict is. Addig fzzk, amg a rpa puhra f. Kzben besamel mrtst csinlunk: a vajat megolvasztjuk egy serpenyben, rntjk a lisztet, elkeverjk s felntjk a meleg tejjel, kzben egyfolytban kevergetjk. Felforraljuk, s egy picit llni hagyjuk. Megszzuk, borsozzuk. Ha ksz a szsz is, hozzntjk a besamelt, s elkeverjk. Az UltraPro tlba elszr mrtst szednk, majd lasagne tsztt rakunk le (fzetlenl), s folytatjuk ezt a rtegezst. A tetejre reszelt sajt kerl. Mikrban (20 perc) vagy stben (25 perc) megstjk.

Egyben slt fasrt
Hozzvalk: fl kg darlt hs, 2 szraz zsemle, 6 teskanl pirospaprika, 2 tojs, vegeta, rlt kmny, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzld, 3 gerezd fokhagyma, s, rlt bors, 3 ftt tojs.
A Kelesztbe tesszk a darlt hst, a vegets vzben elzleg megztatott majd kicsavart zsemlket, a 2 egsz tojst, az aprra vgott petrezselyemzldet, vrshagymt, sszezzott fokhagymt s a fszereket. Az egszet jl sszedolgozzuk. Icipicit kivajazzuk az Ultra Pro ednyt, s a massza felt belesimtjuk. Rtesszk a 3 ftt tojst, majd rppozzuk a maradk hst. Jl lenyomkodjuk, a tetejt elsimtjuk. A fasrtot elmelegtett stben 45 percig stjk tetvel egytt. Az utols 5 percre levehetjk az edny tetejt, hogy megpiruljon az tel. A kislt fasrtot knnyedn tnyrra borthatjuk.

Srben pcolt marharagu
Hozzvalk: 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fl zellergum, 1 prhagyma, 2 nagy srgarpa, 2 evkanl olvasztott vaj, 80 dkg marhahs, 1 ppozott evkanl liszt, 1 teskanl kmny, 1 teskanl szrtott kakukkf, 1 csipet lestyn, s, cukor, 5 dl barna sr, 1 evkanl borecet, bors.
A hagymt s a fokhagymt megpucoljuk s kicsi kockkra vgjuk. Meghmozzuk, megmossuk a zellert, prhagymt, rpt s azokat is darabokra vgjuk. A vajat egy ednyben felforrstjuk s hirtelen tstjk benne a marhahst. Hozzadjuk a hagymt, fokhagymt, s megproljuk az egszet. Majd rszrjuk a lisztet, s az egszet az Ultra Pro ednybe tesszk. A lestynnal, sval, borssal s egy csipetnyi cukorral fszerezzk. A srt s a borecetet rntjk, rtesszk az ednyre a fedt. Elmelegtett stben 180 C-on kb 2 rn t stjk. (Ne vegyk magasabbra a hfokot, mert az ednynek nem tesz jt!)

Zldsges burgonyafelfjt
Hozzvalk: 80 dkg burgonya, 150 g puha vaj, 2 csomag aprra vgott zldsg (petrezselyem, prhagyma, rozmaring, kakukkf), 3 tojs, 10 dkg reszelt sajt, s, szerecsendi
A ss vzben puhra ftt burgonyt sszetrjk krumplinyomval s hagyjuk kihlni. A vajat, a tojsok srgjt s a fszereket a prhez keverjk. A sajtot is hozzadjuk. A tojsok kemnyre vert habjt vatosan a masszhoz adjuk, s az icipicit kivajazott Ultra Prba tltjk. Elmelegtett stben 50-60 percig stjk 180 C-on.

Sonks kenyr
Hozzvalk: 30 dkg rtesliszt, 25 dkg finomliszt, 6 dkg fstlt ftt sonka, 2,5dkg leszt, 1 evkanl cukor, 2-2,5 dl kefr, kenyrfszer, 1 kvskanl s
A sonkt aprra vgjuk, majd a tbbi hozzvalval egytt a kelesztben ktszeresre megkelesztjk. A megkelt tsztt tgyrjuk, majd hosszks kenyrr formzzuk. A tetejt vzzel megkenjk s szezmmaggal megszrjuk. Elmelegtett stben 180 C-on 45-50 percig stjk.

Alms rizsfelfjt
Hozzvalk: 250 g rizs, 1 liter tej, egy csipet s, 2 evkanl vaj, 4 tojs, 12 dkg cukor, fl teskanl reszelt citromhj, 30 g mazsola, fl kil fzni val alma
A rizst a tejjel, sval, vajjal a mikrban 650 Watt-on 7 perc alatt felforraljuk. Majd 250 Watt-on 30 percig fzzk. Aztn a rizst hagyjuk kihlni. A tojsok fehrjt s srgjt klnvlasztjuk, a tojssrgkat a cukorral s a citromhjjal kemny habb verjk, majd a mazsolt is belekeverjk. Az almkat megmossuk, meghmozzuk, negyedeljk s kimagozzuk. Az egyes darabokat nagysgtl fggen 3-4 szeletre vgjuk. A tojsfehrjt kemnyre verjk s vatosan a rizsbe keverjk. Az alma felt a kivajazott Kerek Ultra Prba tesszk. A rizs egyik felt rtesszk, majd a maradk almt s a maradk rizst is beletesszk. Stben megstjk 180 C-on.

Fehrkenyr
Hozzvalk: egy csipet cukor, 250 ml langyos vz, 1 kocka leszt, 50 dkg bzaliszt, 1 evkanl s, 4 dkg puha vaj
A cukrot a vzzel elkeverjk, az lesztt belemorzsoljuk s feloldjuk benne. 10 percig llni hagyjuk. Kzben a lisztet a keleszttlban sszekeverjk a sval, s a vajat kis kockkban hozzadjuk. Rntjk az leszts vizet, s az egszet sszedolgozzuk. Lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjk. Az Ultra Prt enyhn kivajazzuk, a tsztt mg egyszer tgyrjuk, majd az Ultra Prba tesszk. Elmelegtett stben, lefedve kb. 50 C-on 30 percig mg kelesztjk. Az edny utna kivesszk a stbl, s felcsavarjuk a hfokot 200 C-ra. Forr vizet ntnk a st sajt tepsijbe s az ednyt belelltjuk (fed nlkl), majd az egszet betoljuk a 200 C-os stbe. Kb. 50 percen t stjk. A ksz kenyeret kibortjuk az ednybl, s hagyjuk hlni.

Hagyms-zldfszeres kenyr
Hozzvalk: 50 dkg kenyrliszt, 3 nagy fej lilahagyma, 3 evkanl olaj, 3 dkg leszt, 1 csokor zldfszer (friss petrezselyem, zellerzld), 1 teskanl kmnymag, 1 teskanl s, 1 ppozott kvskanl cukor, vz
A hagymt flkarikra szeleteljk. Az olajat serpenyben felforrstjuk, s megfonnyasztjuk rajta a hagymt. A zldfszereket nem tl aprra sszevgjuk. Mikor a hagyma kihlt, a lisztet egy tlba szitljuk s a sval, cukorral, lesztvel elkeverjk. Hozzadjuk a haymt az olajjal egytt, az sszevagdalt fszereket, a kmnymagot, s annyi kzmeleg vizzel gyrjuk ssze, hogy formzhat legyen. Gyorskeleszt tlban a ktszeresre nvesztjk. Ismt tgyrjuk, s kenyrformra formzzuk, beletesszk az Ultra Pro ednybe. A tetejn kssel hrom helyen bevgjuk, majd langyos helyennegyed rt llni hagyjuk hogy tovbb keljen. Utna 220 C-os stben 40 percen keresztl stjk. Sts kzben hideg vizet spriccelnk a mr barnul kenyrre, hogy pirosra sljn.

Borjslt
Hozzvalk: 1 kg borjhs, s, bors, 1 hsos paradicsom, 1 csomag leveszldsg, 1 hagyma, 2 szegfszeg, 1 babrlevl, 125 ml fehrbor, 2 evkanl olvasztott vaj, 250 ml hsleves ( 1 db leveskockbl), 1 teskanl vegeta, 200 ml tejszn, 1 csipet cukor
A borjhst megszzuk, megborsozzuk. A paradicsomot kockra vgjuk, a zldsgeket, hagymt megmossuk s felaprtjuk. Vgl mindent az Ultra Pro ednybe tesznk, s rhelyezzk a hst. A babrlevelet, szegfszeget hozzadjuk, a fehrbort rntjk, majd az olvasztott vajjal meglocsoljuk. Lefedve a mikrban 750W-on 15 percig elstjk, amjd elmelegtett stben 200 C-on kb. 25 percig stjk. Aztn a fedt levesszk, a hslevest rntjk, s tovbbi 15 percig pirtjuk. A ksz hst kivesszk az ednybl, s szeletels eltt egy kicsit llni hagyjuk. A hs alatti levet egy tlba a szszhoz adjuk. A szszt sval, borssal zestjk s a hs mell kln tlban szervrozzuk. Kretknt brokkolit s nokedlit tlalhatunk.

Almatorta
Hozzvalk: 1 kg alma, 5 evkanl cukor, 8 dkg darlt mandula, 8 dkg mazsola, 125 g liszt, 1 kshegynyi stpor, 125 ml tejszn, 2 tojs, fehj, cukor
Az almt meghmozzuk, negyedeljk s kimagozzuk, vkony szeletekre vgjuk. Az Ultra Pro ednyt kivajazzuk s zsemlemorzsval megszrjuk. Egy vastag rteg almt belefektetnk. A cukrot a mandulval s a mazsolval jl sszekeverjk. Egy rszt az almra szrjuk, aztn jabb almarteget helyeznk r, majd ismt megszrjuk cukorral. Addig ismteljk, amg az edny flig megtelik. Lisztbl, cukorbl, tejbl, tejsznbl s tojsbl sima tsztt kevernk, s az almartegre ntjk. Elmelegtett stben 200 C-on 1 rn t stjk. Amikor kszen van, megszrjuk a tetejt fahjjal s cukorral. Mikrban 360 W-on 30 percig stjk.

Parasztkotlett
Hozzvalk: 4 db disznkaraj, 30 dkg burgonya, 1 fej hagyma, 10 dkg csiperkegomba, 10 dkg bacon szalonna, s, bors, fokhagyma, kmnymag, 2,5 liter hsleves, 5 evkanl disznzsr, liszt, aprra vgott petrezselyemzld
A karaj szleit kicsit bevagdossuk, enyhn kiklopfoljuk, fszerezzk, lisztben megforgatjuk. 3 evkanl zsrt felforrstunk egy serpenyben, s a hs mindkt oldalt pirosra stjk. Beletesszk az Ultra Pro ednybe, rntjk a hslevest, majd lefedve stben 30 percig proljuk. A szalonnt, hagymt, burgonyt s a csiperkt nagy kockkra vgjuk. A maradk zsrt felforrstjuk, a szalonnt megpirtjuk benne, hozzadjuk a hagymt, s vegesre pirtjuk. Beletesszk a burgonyt, gombt, megfszerezzk, sszekeverjk s a karajhoz adjuk. A karajrl idkzben elprolgott folyadkot ptoljuk. Az egszet lefedve tovbbi 20 percig proljuk. Tlals eltt megszrjuk friss petrezselyemzlddel.

Zldsges tarhonya
Hozzvalk: 4 db kzepes krumpli, 15 dkg tarhonya (vagy szraztszta), 20 dkg gpsonka, 4 kzepes paradicsom, 1 prhagyma, 3 dl tejszn, 20 dkg sajt, s, bors
A meghmozott krumplit aprra vgjuk, a sonkt s a paradicsomot felkockzzuk, a prhagymt karikra vgjuk. Az sszevgott hozzvalkat sszekeverjk a nyers tarhonyval, hozzadjuk a tejsznt s jl megfszerezzk. Az Ultra Prba tesszk, s megszrjuk a reszelt sajttal. Elmelegtett stben 180 C-on 60 percig stjk. Mikrban is elkszthet: ktszer 10 perc alatt puhra proljuk, megkeverjk, majd az utols 15 percre tegyk t az ednyt a stbe, s ekkor szrjunk r sajtot.

Mediterrn hsgolyk
Hozzvalk: 25 dkg darlt hs, 1 tojs, 1 fej hagyma, 1 evkanl joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 kvskanl chilipaprika, kevs ketchup, s, bors
A hagymt aprra vgjuk, sszekeverjk a darlt hssal s a tbbi hozzvalval. A masszbl kis golykat formlunk, majd tojsba s zsemlemorzsba forgatjuk, s az Ultra Pro tetejbe helyezzk. Mindegyikbe egy fogpiszklt szrunk, gy dekoratvan tudjuk majd knlni. Pr percig lefedve stjk (az edny aljt hasznlva fedknt), s ezutn fed nlkl pirosra stjk.

Palacsinta tl
Hozzvalk: 90 g liszt, 350 ml tej, 1 csipet s, 150 g cukor, 7 tojs, 2 evkanl olaj, 100 ml svnyvz, 70 g vaj, fl kvskanl citromhj, 250 g tr, 1 evkanl vanlis cukor
A lisztbl, tejbl, sbl, cukorbl, 2 tojsbl, olajbl s az svnyvzbl tsztt kevernk s 30 percig llni hagyjuk. Egy 18 cm tmrj serpenyben 8 db vkony palacsintt ksztnk, s hagyjuk kihlni. A tltelkhez a vajat, 70 g cukrot, citromhjat s 3 tojs srgjt habosra kevernk s hozzadjuk a trt is. Majd a maradk 3 tojsfehrjt kemny habb verjk, hozzadjuk a 30 g cukrot s vatosan a trs krmhez keverjk. Minden palacsintt megtltnk vele, feltekerjk s a vgt behajtjuk. Egyms mell s egyms tetejre az ednybe fektetjk. A maradk tojst a maradk tejjel s cukorral, vanlis cukorral sszekeverjk s a palacsintkra ntjk. Elmelegtett stben 200 C-on 45 percig, mikrban 360 W-on 15 percig stjk.

Striai metlt
Hozzvalk: 250 g szles metlt, 250 g tr, 4 dl tejszn, 4 tojs, mazsola, 5 evkanl cukor, reszelt citromhj, margarin, vanlis cukor
Margarinnal kikenjk az Ultra Pro ednyt. A trba belekeverjk a tojsok srgjt, cukrot, mazsolt, reszelt citromhjat, s vatosan sszekeverjk a felvert tojsfehrjkkel. A tsztt kicsit sszetrjk, hozzntjk a 4 dl tejsznt s sszekeverjk a trs masszval. Belentjk az Ultra Prba s mikrban 650 W-on 20 percig, majd stben 15 percig stjk.

Rakott cslk
Hozzvalk: 1 kg nyers cslk, liszt, pirospaprika, s, bors, 2 nagy fej hagyma, olaj, tejfl, 2-3 gomba, 1 paprika, 1 paradicsom
A cslkt kicsontozzuk s brvel egytt kifektetve szp keskeny cskokra felszeleteljk. Lisztet, pirospaprikt, st s borsot elkevernk egy tlban, s ebben megforgatjuk a cslkcskokat. A hagymt kiss vastagabb karikkra szeleteljk. Az Ultra Prt kikenjk fagyos zsrral s elkezdjk a rtegezst. Alulra kerl a hagyma, majd a paprikslisztben forgatott cslk, jra hagyma, jra cslk. Kzben a rtegeket locsolgassuk olajjal, szrjuk sval. Ha elfogy az adag, tetejre kerl a gomba, a paprika, paradicsom s a tejfl. Lefedve 1-1,5 rn t stjk, mg puha nem lesz. Tsztval, saltval nagyon finom.
Tiroli egyben slt
Hozzvalk: 1 csomag bacon szalonna (vagy virsli, prizsi), 1 hagyma, kevs vaj, 3 ftt tojs, 15 dkg reszelt sajt (klnbz z), 1 db leveskocka, negyed kil kenyr vagy zsemle, 2,5 dl vz, kevs petrezselyemzld
A szalonnt apr kockkra vgjuk s kevs vajon a lereszelt hagymval, az aprra vgott zldsg zldjvel megdinszteljk. 2,5 dl vzben a leveskockt feloldjuk s beleztatjuk a kenyeret, a levt nem kell kinteni! A kinyomkodott kenyeret sszekeverjk a megdinsztelt szalonnval, a kockra vgott tojsokkal, sajttal, majd hozzadjuk a megmaradt leveskocka levt. Amennyiben nagyon kemny az llaga, akkor 1 db nyers tojst keverhetnk hozz. Az Ultra Pro ednyt kivajazzuk s belentjk a masszt. Elmelegtett stben 180 C-on 20-25 perc alatt kszre stjk.

Nem lehet abbahagyni csirke
Hozzvalk: 3-4 db csirkecomb kettvgva, kevs liszt, 1 lapos evkanl pirospaprika, 4 dl tejfl, 1 dl olaj, 1 teskanl vegeta, 10 dkg reszelt sajt (fstlt s trappista), 2 gerezd sztnyomott fokhagyma, liszt, 1 fej lilahagyma
A csirkecombokrl lehzzuk a brt, kettvgjuk s beszzuk. Ksztskor pr evkanl lisztet pirospaprikval sszekevernk s a hsokat ebben megforgatjuk. Vajjal kikenjk az ednyt s a combokat egyms mell helyezzk. A lilahagyma karikkkal beterrjk a hsokat. A tejflt, olajat, fokhagymt, sajtot s vegett jl sszekeverjk s a hagyma tetejre ntjk. Fedvel 650 W-on 8-10 percig proljuk, stben 180 C-on kb 12 percig fed nlkl kszre stjk.

Tejsznes csirkemell
Hozzvalk: 2 egsz vkony csirkemell, 25 dkg reszelt sajt, 2 tojs, 1 dl tejszn, 3 evkanl liszt, s
A csirkemell filket sval meghintjk, lisztben megforgatjuk, majd felvert tojsban s reszelt sajtban. Az Ultra Pro edny aljra egy kis tejsznt ntnk, rhelyezzk a filket egyenletesen elosztva, majd a maradkot sajttal megszrjuk s a tejsznnel lentjk. A stsi id kb. 15 perc 180 C-on.

Tlttt csirke
Hozzvalk: 1 csirke, 2 db zsemle, 2 tojs, egy kevs tej, s, petrezselyem, zsr, zsemlemorzsa, slt csirke fszerkeverk
A zsemlket tejbe mrtjuk s jl kinyomkodjuk. A kt tojst, st s a zsrban megpirtott petrezselyemzldet hozzadjuk, jl sszekeverjk. Szksg szerint zsemlemorzst adunk hozz. A csirkt megmossuk, bekenjk a fszerkeverkkel, majd a tltelket beletltjk. Az Ultra Pro ednybe tesszk s kb. 1 rn t 180 C-on lefedve stjk. Egy ra elteltvel a fedt levesszk, a csirkt kivesszk az ednybl, a fedt fordtva visszatesszk az ednyre, a csirkt rhelyezzk. Az ednyt a hslvel s a fordtva felhelyezett tett a csirkvel tovbbi 10-15 percre visszatesszk a stbe, hogy a csirke bre ropogs legyen s a hsl is melegen maradjon.

Spentos lasagne
Hozzvalk: 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 rpa, 4 rd bokros zeller, 2 evkanl olivaolaj, 2 evkanl aprtott petrezselyemzld, 40 dkg feldarabolt paradicsom, 3 evkanl srtett paradicsom, s, bors, chilipor, 2 kvskanl olasz fszerkeverk, 1,2 kg spentlevl, 100 g vaj, rlt szerecsendi, 2 mozarella sajt, 12 lasagne lap, fl liter besamel mrts, 75 g parmezn sajt
A hagymt, fokhagymt aprra vgjuk. A rpt meghmozzuk s nagyra szeleteljk, a zellert meghmozzuk s finomra aprtjuk. Az olivaolajat 1 perc alatt 600W-on felforrstjuk a mikrban. A hagyma s a fokhagyma felt, a rpt s a petrezselymet belekeverjk az olajba s 10 percig proljuk. Aztn hozzadjuk a paradicsomot, srtett paradicsomot, s a fszerekkel zestjk. A szszt 360 W-on 10 percig fzzk. Kzben a spentot tvlogatjuk s alaposan megmossuk. Evkanl vajat felolvasztunk, a maradk hagymt, fokhagymt 600W-on 1-2 perc alatt vegesre proljuk. A nedves spentot hozzadjuk s 600W-on 8-10 percig proljuk, sval, borssal, szerecsendival fszerezzk, a folyadkot lentjk rla. A mozarellt felszeleteljk, az ultra Pro ednyt kivajazzuk, s vkony rteg besamelt ntnk az aljra. Lasagne rteggel bortjuk s megntzzk egy kis besamellel. Egy sor spentot, egy sor mozarellt s egy rteg paradicsomszszt beletesznk, parmeznnal megszrjuk., s a rtegeket megismteljk. A legvgn lasagne tsztval bortjuk be s megntzzk a besamellel s a paradicsomszsszal. A maradk vajat apr kockkban a tetejre szrjuk. 200 C-on 30-40 percig stjk.

Fensges rakottas (Sonks zldbab felfjt)
Hozzvalk: 60 dkg zld hvely zldbab, s, szdabikarbna, 20 dkg gpsonka, dinyi vaj vagy margarin
A mrtshoz: 4+1 dl tej, 5 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg liszt, 4 tojs, 2 dkg reszelt sajt, s, bors, rlt szerecsendi, 1 kvskanl majornna
A zldbabot megmossuk, megtiszttjuk, enyhn ss vzben a mikrban 6 percig elfzzk. Aztn elksztjk a besamelmrtst, ehhez 4 dl tejet felforrstunk s flretesszk. A Mikrokannban felolvasztjuk a vajat 1 perc alatt. Hozzadjuk az 5 dkg lisztet s fl percre visszatesszk a mikrba. Utna elszr hozzadjuk az 1 dl hideg tejet, utna a forr tejet lland kevergets kzben. Kicsit hlni hagyjuk, kzben tbbszr megkeverjk, hogy be ne brsdjn a teteje. Majd egyenknt beletjk a tojsokat, hozzadjuk a fszereket s a sajtot, gy fejlesztjk Mornay-mrtss. Vgl beleforgatjuk a kihlt zldbabot s a cskokra vgott sonkt. Kikent Ultra Prba ntjk, s 180 C-os stbe tesszk kb. 35 percre.

Papriks csirke
Hozzvalk
0,5 dl olaj, 1 nagy fej hagyma, 1 evkanl fszerpaprika, 1 kzepes egsz csirke, 2 db zldpaprika, 2 db paradicsom, s, rlt bors, 1 j evkanl liszt, 1 kispohr tejfl
Elkszts
Az olajat a 3 l-es UltraPrba ntjk, beleszrjuk a Turb Apritban aprra vgott vrshagymt, s mikrba tve megfuttatjuk.
Ezutn megszrjuk a fszerpaprikval, majd beletesszk a nagyobb darabokra vgott csirkt, annyi vizet ntnk hozz, hogy flig ellepje, majd beleszrjuk a karikkra vgott zldpaprikt, a cikkekre darabolt paradicsomot, s a tetejvel lefedve a stbe visszatve elkezdjk prolni.
Ha felforrt, sval, borssal zestjk, s a stbe visszatve kszre proljuk. Mikor elkszlt, a Mix-Fixben a lisztbl, tejflbl kevs vzzel habarst ksztnk, s besrtjk vele a papriks csirkt. Ezutn a stben pr perc alatt sszeforraljuk, s forr galuskval tlaljuk.
|