tupper-receptek
MEN

Ultra Pro

Micro Gourmet

Mikrs Delikt

Rizsfz

Tsztafz

Gyngyszem

MicroKanna

Tsztacsoda

Nokedliszaggat

Tlalmester

Mindenttud

Turb Aprt

Szilikon formk

Szilikon Kirly

Szilikon Mini Kirly

Szilikon Hercegn

Szilikon Stlap

Szilikon Bon Bon

Desszertes Gyr

nyencvarzs

Tltike

Gyorskever

Krmharmnika

Habzsk

Keleszt tl

Maxi Mix

Formz Gyr

Akcik

Blog

 Foldal

 

 
Linkek
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Ltogatk
Induls: 2010-08-15
 
-Habzsk

HABZSK

 

RECEPTEK HABZSKHOZ:

 Kpviselfnk

2 dl vizet egy csipet sval s 10 dkg vajjal felforralunk. Beleszitlunk 15 dkg lisztet, s addig keverjk, amg el nem vlik az edny faltl. A tzrl levve lland kevergets kzben egyenknt hozzadunk 5 tojst, s mindegyiket kln-kln jl beledolgozzuk. A tsztt a habzskba tljk s szilikon stlapra formzunk vele. 220 C-os stbe tesszk, de a stajtt 15 percig ne nyissuk ki! Ezutn 180 C-ra cskkentve 5-10 percig aranysrgra stjk a fnkokat. A lngot elzrjuk, a stajtt kinyitjuk s tovbb szrtjuk a tsztt. gy biztosan nem esik ssze. Ha a stlemezt sts eltt megspricceljk vzzel, akkor gz keletkezik, a tszta lyukacsosabb lesz. A tltelkhez ftt vanliskrmet ksztnk vagy fztt vanlis pudinghoz 10 dkg margarint kevernk.

Vanliakrm hozzvali: 4 tojs, 12 dkg cukor, 5 dl tej, 2,5 dl tejszn, 10 dkg tkezsi kemnyt, 1 csomag vanlis cukor.

A tojsokat kettvlasztjuk, a fehrjt egy csipet sval s a cukor felvel kemny habb verjk. A tej felt s a tejsznt sszeforrstjuk, a tojsok srgjt kikeverjk a maradk cukorral, a vanlis cukorral s a kemnytvel. Hozzadjuk a maradk hideg tejet, s folyamatosan keverve a forr tejhez adjuk, srre fzzk. Lehzzuk a tzrl, belekeverjk a tojshabot s hagyjuk kihlni. A fnk kalapjt levgjuk, a krmet beletltjk a Habzskba, megtltjk vele a fnkokat, visszaillesztjk a tetejket s porcukorral meghintve tlaljuk. A tetejre tejsznhabot is nyomhatunk.

 

Kkuszos csk

Hozzvalk: 10 db tojsfehrje, 42 dkg porcukor, 35 dkg kkuszreszelk, 10 dkg liszt, 15 dkg olvasztott margarin

A tojsfehrjket a porcukorral kemny habb verjk. A porcukrot a felvers kzben folyamatosan adjuk a fehrjhez, ne egyszerre. A kkuszt keverjk ssze a liszttel, majd ntsk bele a felvert tojsfehrjbe. Lassan hozzntjk az olvasztott margarint (nem forrn) s gyorsan sszekeverjk a masszt. Habzskbl stpaprra halmokat nyomunk, majd 170 C-on 10 perc alatt megstjk annyira, mg ppen egy kis sznt nem kap.

 

Hsvti tlttt tojs

Hozzvalk: 5 tojs, kb. 10 dkg krumpli, 1 evkanl tejfl, s, bors, mustr, petrezselyemlevl

A tojst kemnyre, a krumplit j puhra fzzk. A meghmozott tojst kettvgjuk, a srgjt kiszedjk. Kevertlban az ttrt krumplival, tejfllel jl kikeverjk, majd zestjk sval, borssal, mustrral s aprra vgott petrezselyemmel. Habzskba tltjk s megtltjk vele az res tojsfehrjket. Francia saltra vagy majonzes kukorica saltra ltetjk a megtlttt tojsokat, vgl dszthetjk piros arannyal, uborka szeletekkel.

 

Sajtos goly

Hozzvalk: fl dl tej, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, s, bors, 3 tojs. A krmhez: 1 tojs srgja, 2 evkanl tejfl, 10 dkg gomolya sajt

A tejhez lland kevergets mellett adjuk a lisztet, vajat s a reszelt sajt nagy rszt. Szzuk, borsozzuk. lland kevers mellett felfzzk, amg az edny falrl elvlik. Lehzzuk a tzrl, s addig kevergetjk, amg langyosra nem hl. Hozzadjuk a tojsokat, teljesen elkeverjk s hagyjuk kihlni. A hideg masszt habzskbl Szilikon stlapra adagoljuk. Forr stbe tesszk s mrdkelt lngon pirosra stjk. Kihls utn kettvgjuk, krmet kennk r s kevske reszelt sajttal meghintjk, majd rtesszk a fedelt. Krm ksztse: a tojs srgjt simra keverjk a tejfllel s hozzadjuk a villval sszetrt,vagy reszelt gomolya sajtot. Ha nem elg ss, akkor utnszzuk.

 

Habcsk

Hozzvalk: 42 dkg kockacukor, 1 dl vz, 3 tojsfehrje, 3 dkg porcukor

A kockacukorbl s vzbl sr szirupot fznk. A tojsfehrjbl kemny habot vernk, s beleverjk a porcukrot. A forr szirupot lland vers kzben beleverjk a habba. Addig verjk, amg kihl. A masszt habzskba tltjk, s a Szilikon stlapra koszorkat (vagy tetszleges formkat) nyomunk. Meleg stbe tesszk s lassan szrtjuk. A koszorkat sznes cukorral, mkkal dszthetjk sts eltt.

 

Gesztenys hullmok

Hozzvalk: 40 dkg gesztenyepr, 3 evkanl liszt, 1 kvskanl stpor, 8 dkg vaj, 4 tojssrgja, 5 dkg cukor, 2 evkanl rum, 10 dkg tcsokold

A vajat habosra keverjk, egyenknt hozzadjuk a tojssrgkat, majd a cukrot is. A gesztenyeprt ttrjk burgonyanyomn, hozzadjuk a vajas keverkhez, majd beledolgozzuk a rumot s a stporral elkevert lisztet is. Csillagcsves habzskkal csinos hullmokat nyomunk a Szilikon stlapra, s elmelegtett stben megstjk ket. Ha kihltek, leszedjk ket a stlaprl. A csokit vzgz felett megolvasztjuk, majd villa segtsgvel bekenjk a hullmok aljt csokival. A rcson hagyjuk megszradni. Ebbl az adagbl kb. 40 hullm kszl.

 

Mglyaraks muffin

Hozzvalk: A kalcsos alaphoz: 35 dkg szikkadt kalcs, 3 tojs, 3 dl tej, 2 dl tejszn, 20 dkg cukor, 1 vanliard, 12 dkg baracklekvr. A prolt almhoz: 30 dkg alma, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 kvskanl rlt fahj, fl citrom leve, A barackos habhoz: 2 tojsfehrje, 5 dkg cukor, 10 dkg baracklekvr, 2-3 evkanl barnacukor

Elmelegtjk a stt 200 C-ra s elvesszk a szilikonos muffin formkat. A kalcsot 1x1 cm-es kockkra vgjuk, aztn a tojsokat, a tejet, a tejsznt, a cukrot s a vanliard kikapargatott belsejt kzi habvervel sszedolgozzuk s hozzkeverjk a kalcskockkhoz. A kalcsokat j 5 percig ztatjuk, aztn kb 3 cm vastagon sztoszlatjuk ket a muffinformkban, s egy kiskanl htval lesimtjuk, hogy egyenletesek legyenek. 20 perc alatt megstjk ket a stben. Kzben elksztjk a prolt almt: az almt vkonyan felszeleteljk, majd mrskelt tzn pr perc alatt megproljuk a vajon a cukorral, a fahjjal s a citrom levvel. Ha ksz, villval ppesre trjk. Miutn a kalcsos alapok langyosra hltek, kiszedjk ket s ttesszk egyms mell a szilikon stlapra. Mindegyikre rkennk 1-1 kvskanl baracklekvrt. s arnyosan rpakolunk a prolt almbl is. A habhoz a tojsfehrjket lgyan felverjk, aprnknt hozzszrjuk a sima cukrot, s addig verjk tovbb, amg kemny habunk nem lesz. Fakanllal beleforgatjuk a baracklekvrt. A barackos habot Habzskbl rnyomkodjuk a lekvros-alms-kalcsos alapokra. (A habzskra semmilyen vgzds nem kell.) A habpamacsokat megszrjuk barna cukorral, s a mglyaraks-muffinokat 6-7 perc alatt kszre stjk.

 

Halloween-i fantom habcsk (30-40 db)

Hozzvalk: 5 tojsfehrje, 25 dkg porcukor, csipet s, 80 db mazsola, 2 kvskanl citrom- vagy narancshj reszelk, vagy vanliard kikapart belseje

Bekapcsoljuk a stt 150 C-ra s szilikon stlapot tesznk 2 tepsibe. A tojsfehrjket egy kevertlban addig verjk, amg a hab cscsosodni nem kezd s a flfordtott tlbl sem borul ki! Fokozatosan hozzadagoljuk a st s a porcukrot, kzben kzepes fokozaton dolgoztatjuk a habvert. Mikor az sszes porcukrot beledolgoztuk, a legnagyobb fokozatra kapcsolunk, s 5-6 percig verjk. Szp fnyes habot kapunk. (Akkor j, ha kt ujjunk kz vesznk egy kis habot s mr nem rezzk szemcssnek!) Vigyzzunk, ha tlverjk, akkor sszeesik! Vgl vatosan fakanllal a gymlcshj reszelket vagy vanliamagokat adjuk hozz.  A Habzskkal cscsos kis kupacokat nyomunk egyms mell a tepsire, s az gy kapott "szellemeknek" 2-2 mazsolbl szemet ksztnk. A 2 tepsit egyms al helyezve a st kt kzps rcsra 60 percre betesszk s kszre stjk.

 

Ejterny

Hozzvalk: 4 tojs fehrje, 20 dkg cukor, 15 dkg darlt di, 2 evkanl zsemlemorzsa. Tltelkhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojs srgja, 10 dkg csokold

A tojsokat sztvlasztjuk, a fehrjt Gyorskevervel kemny habb verjk. A cukrot aprnknt hozzadva tovbb verjk, majd beleforgatjuk a dit s a zsemlemorzst. Beletltjk egy Hablabdba vagy Krmharmnikba vagy Habzskba, s a Szilikon stlapra habcskhoz hasonl halmocskkat formzunk belle. Kis lnggal kb 15-20 percig stjk-szrtjuk. Kihls kzben rkemnyedik , majd knnyen le tudjuk venni a Szilikonrl. A vajat a porcukorral jl kikeverjk, majd a tojsok srgjval s az olvasztott csokoldval tovbb krmestjk. A kihlt tsztt a krmmel kettesvel sszeillesztjk. Az gy kapott ejternyket flig olvasztott csokoldba mrtjuk, vagy csokimzzal lelocsoljuk.

 

Csokis csigk mandulval

Hozzvalk: 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag vanlis cukor, 2 evkanl kakapor, 20 dkg liszt, 1 kvskanl stpor.

A szobahmrsklet margarint habosra keverjk a porcukorral. A lisztet elkeverjk a kakaval, a vanlis cukorral s a stporral. Ezt hozzadjuk a margarinos masszhoz, s az egszet jl sszedolgozzuk. Habzskkal kis hullm formkat nyomunk a Szilikon lappal blelt tepsibe, amndult tesznk a tetejre. Elmelegtett 160 C-os stben 25 percig stjk.

 

Mlns-marcipnos mini-muffin

Hozzvalk: 5 dkg hj nlkli mandula, 12 dkg finomliszt, 1 csipet s, 5 dkg puha vaj, 2 csapott evkanl cukor, 1 tojs. Tltelkhez: 25 dkg Mascarpone, 10 dkg fehr marcipnmassza, 1 dl tejszn, fl kvskanl szntelen mandulaaroma, a dsztshez 24 db mlna

Elmelegtjk a stt 180 C-ra, s elvesszk a szilikonos Mini Muffin formnkat. A mandult szrazon felhevtett serpenyben pr perc alatt kevergetve illatosra pirtjuk, s ha kihlt, finomra aprtjuk. sszekeverjk a liszttel, sval. Robotgppel sszedolgozzuk  a puha vajat a cukorral s a tojssal. Hozzszrjuk a manduls lisztet s az egszbl kzzel gyorsan tsztt gyrunk.  A tsztt elosztjuk 24 egyenl mret gombcra, majd a gombcokat a tenyereink kztt sorra kilaptjuk kb. 6 cm tmrj krlapokra. Mindegyiket benyomkodjuk a Mini Muffinforma 1-1 horpadsba, s 15-18 perc alatt aranybarnra stjk a kis kosrkkat. Kzben a tltelkhez lereszeljk a marcipnt s sszekeverjk a Mascarponval, a tejsznnel s a mandulaaromval. Amint a tsztakosarak kihltek, kiszedjk ket a formkbl s arnyosan sztosztjuk bennk a tltelket. Tlals eltt mindegyiket feldsztjk 1-1 szem mlnval.

 

Cskos-mkos recept

Hozzvalk:

 

* Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.