
MICRO GOURMET
Egyedlll termk a mikrohullm stben trtn prolshoz. Megrzi az telek zt s vitamintartalmt. Tltse fel vzzel az als tltsz tlat, helyezze a kzps rszbe a prolni kvnt zldsgeket, a tlcra pedig hs- vagy halszeleteket tehet, vgl tegye r a fedt s kezddhet is a prols. A prols hozzjrul az egszsges tpllkozshoz, mert ez az eljrs megrzi az telek vitamintartalmt, sznt s llagt is, valamint a friss fszerek ze sokkal jobban rvnyesl, mint ms telksztsi eljrsok sorn. A fagyasztott zldsgeket fagyottan kezdjk el prolni, ne is bltsk le eltte. Az telek prols utn mg 30 percig melegen maradnak. Tlalsnl manyag vagy szilikonos szedket hasznljunk, hogy ne srtsk fel az edny falt. A MicroGourmet teteje kivlan alkalmas alttnek is a tlalsnl. A vizet sose helyettestsk olajjal, borral vagy sziruppal! Az edny klnsen ajnlott: babt vrknak, kisgyermekeseknek (mert a gyermekeket kis korban a legknnyebb a finom, eredeti fszermentes zekhez szoktatni), magas vrnyomsaknak (s nlkl is zletes hsokat s zldsgeket kszthetnk), ditzknak, mj- s vesebetegeknek, munkahelyre illetve dikoknak kollgiumba (gyorsan elkszthet s helytakarkos), kezd hziasszonyoknak az egyszer hasznlata miatt.
RECEPTEK MICRO GOURMET-HOZ:
Tejsznes paradicsomszsz prolt csirkemellel s gzben ftt burgonyval
Hozzvalk: burgonya, esetleg alma, krte, csirkemell szeletelve. A szszhoz: 1-2 db 150g-os srtett paradicsom, 2 dl fztejszn, 4 dkg liszt, 8-10 szem destszer vagy cukor, bors, s, vegeta.
A burgonyt apr kockkra vgjuk s a prolbettbe tesszk. nyencek tegyenek r pr kocka almt, krtt, vagy kln proljk meg a MicroGourmet formz bettekben. A fels tlcra felszeletelt nyers csikemellfil szeleteket tesznk, az aljba a jelzsig vizet tltnk. Kb. 15 percig fzzk a mikrban 750W-on. Fszereket, st nem hasznlunk hozz, hogy rezzk az eredeti zeket! A szsz elksztshez a Maxi Mixbe beletesszk a hozzvalkat, a Turb Aprtval kb. 8 friss bazsalikom levelet aprtunk bele, s annyi vizet ntnk hozz, hogy 7,5 dl legyen. sszerzzuk, majd sszeforraljuk. Szervrozsa: Kis burgonya, prolt csirke, s nyakon nteni a szsszal!
Csirkemell tekercs cukkini metlttel
Hozzvalk: 20 dkg vkonyra szelt csirkemell, 1 csomag szeletelt Edami vagy Trappista sajt, 10 dkg Prgai sonka, 2 db kzepes mret kemny cukkini, s, bors, oregan
A csirkemelleket kitertjk, szzuk-borsozzuk, majd rfektetnk egy fl szelet Prgai sonkt, az Univerzlis Zldsghmozval vkonyra szelt egy szelet cukkinit s egy szelet sajtot. A csirkemelleket feltekerjk, megtzzk egy fogpiszklval, s a MicroGourmet szrtlcjra tesszk. Tetejt rtesszk, al vizet ntnk a jelzsig, s betesszk a mikrba 15 percre proldni. Ekzben a cukkiniket meghmozzuk, s az Univerzlis Zldsghmozval cukkini metltet ksztnk. Megszrjuk egy kevs oreganval, majd a MicroGourmet gzbzisban a csirkemellekkel egytt tovbbi 5 percig proljuk. Miutn minden elkszlt, tlaljuk a csirketekercseket s a cukkini metltet.
Csak a legkemnyebbeknek
Hozzvalk: 20 dkg savany kposzta, 6-8 szem aszalt szilva, 2db hmozott nyers burgonya felkockzva, 1 pr roppans Frankfurti virsli, 1 pr Debreceni, 1 szl fstlt csps Cserksz kolbsz (2-3 rszre vgva), 10-15 dkg fstlt sonka vagy tarja
A MicroGourmet aljt a jelzsig feltltjk vzzel, majd a prol rszbe belehelyezzk a savany kposztt. Kr tesszk a burgonyakockkat s megszrjuk az aszalt szilvval. Rhelyezzk a MicroGourmet tetejt az ednyre, s betesszk 750W-on 15 percre proldni a mikrba. Kzben megtltjk a prol tlcabettet, kzpre helyezve a fstlt hst, majd kr tve a virslit, a Debrecenit s a darabokra vgott Cserkszkolbszt. 15 perc utn megnzzk a savany kposzts krumplit, s fl helyezzk a prol tlcabettet a kolbszkkkal, lefedjk s visszatesszk az egszet mg 10 percre a mikrba. Ha ksz, 5 percet pihentetjk mg, s csak ezutn nzzk meg, hogy megproldtak-e a kolbszkk, illetve a fstlt hs s a burgonya. Ha esetleg nem, akkor mg 5 percre vissza lehet tenni.
Zldsges rizs
300 ml rizst (basmati, jzmin vagy barna) beletesznk a Mikrs Rizsfzbe s 4,5 dl vzzel felengejk. 750 W-on 15 percig fzzk. Nem nyitjuk ki, hagyjuk mg 10 percig pihenni, kicsi sval, borssal zestjk. Amg pihen a rizs, a MicroGourmet-ba beletesznk aprra vgott zldsgeket: srgarpt, karalbt, prhagymt, knai kelt, cukkinit, trikolor paprikt, zldet, srgt, pirosat. Pici st is hasznlhatunk, de nem szksges. Betesszk a mikrba 15 percre 750W-on. A Turb Aprtval felaprtunk egy csomag friss petrezselymet. Amikor elkszltek a zldsgek, hozzkeverjk a rizshez s megszrjuk az aprtott petrezselyemmel. Vgl meglocsoljuk oliva olajjal s sszekeverjk. Tkletes egytltel vagy akr kret is lehet.
Tlttt paprika
Hozzvalk: 6 db paprika (TV vagy pritamin), 50 dkg csirkemell darlva, 1 csokor petrezselyem, 1 kaliforniai paprika, 1 hagyma, 1 tojs, 1 fej fokhagyma, s, bors, majoranna, bazsalikom (jobb a friss), 6-8 kisebb paradicsom, 2 evkanl oliva olaj
A darlt hshoz hozzadjuk a fszereket, s-bors-majoranna, s a tojst. A Turb Aprtval sszeaprtjuk a fl hagymt, fl fokhagymt, petrezselymet, s a fl pritamint. Ezt is hozzadjuk a hshoz. A paprikt megmossuk, kivgjuk a csumjt. flbevgjuk s megtltjk a hsos tltelkkel. Belehelyezzk ket a MicroGourmet bzis ednybe, a fels prol kosrba pedig a megmosott paradicsomoknak a csumjt a kisgmbccel kikanalazzuk s mindegyiket beleltetjk krbe a kosrba. A csuma helyre kis oliva olajat, friss bazsalikom levelet, st-borsot tesznk. A paradicsomokra vagy barnacukrot vagy egy kis mzet csurgatunk. A kosr kzepre a maradk pritamint s hagymt, 3-4 gerezd fokhagymt tesznk s gy mehet a mikrba 15 percre 800W-on. Amikor elkszlt, a fels kosr tartalmt beletesszk a Mindenttudba (ha nincs, 2-3x a Turb Aprtba), sszeaprtjuk s mehet a paprikk tetejre.
Aszalt szilvs csirkemell zldsggyon
Hozzvalk: 1 db csirkemell, 1 csomag aszalt szilva, szegfbors, szerecsendi, olaj, 20 dkg brokkoli, 25 dkg burgonya, 1 srgarpa, 20 dkg karfiol, s, bazsalikom, kakukkf, 1,5 dl hsleves, 1,5 majonz, 1 evkanl Worcester szsz. Cayenne bors
A csirkemellet vkony szeletekre vgjuk, sval, szegfborssal, szerecsendival s egy pici olajjal bepcoljuk. Hitpardban htbe tve 2-3 rt rleljk. Kzben a zldsgeket elksztjk: megtiszttjuk, rzsira szedjk, 3-4 centis hasbra vgjuk. A bepcolt hsszeletekbe mrettl fggen 2-3 aszalt szilvt gngylnk s MicroGourmet prol tlcra fektetjk. Az elksztett zldsgeket a Pro Tlba tesszk, s az elre elksztett fszerkeverkkel sszeforgatjuk (s, kakukkf, bazsalikom) s a gz bzisba helyezzk. Friss zldfszerekkel is dolgozhatunk, gy mg finomabb. Mikrban 25 perc alatt megproljuk, utna 5-10 percet pihentetjk. Kzben a Maxi Mixben a hslevest, majonzt, Worcester szszt s a Cayenne borsot sszerzzuk egy ntetnek. Tlalskor a tnyr kzepre halmozzuk a prolt zldsgeket, tetejre rakunk 2-3 gngylt csirkemellet, majd meglocsoljuk a mrtsunkkal.
Modern tlttt paprika
A MicroGourmet vztartjba vizet ntnk a mrcig, majd a mly edny rszbe apr kockra vgott burgonyt tesznk s nlkl. Ezt kb 15-18 percre a mikrba tesszk prolni fedvel egytt. Utna rizst fznk a Rizsfz ednyben, s ha ksz, sszekeverjk a darlt hssal, tojssal s a fszerekkel. Gombcokat formlunk bellk s beletesszk ket a prol tlcba s a mr majdnem megftt burgonyval egytt visszatesszk a mikrba 6-8 percre!
Paradicsomszsz: 2-3 paradicsom konzervet felntnk kb. 7 dl vzzel, 2 evkanl cukorral, pici sval, 2 evkanl liszttel s 1 evkanl tolajjal. Ezeket a Maxi Mixben sszerzzuk csommentesre, utna 5 percig fzzk fel a MicroPluszban, Mikrokannban vagy az Ultra Prban. Szervrozs: a tnyrra tesznk a ftt burgonybl, mell egy pr apr gombcot, s rntjk a paradicsomszszt!
Trgombc
Hozzvalk: 500g tr, 3 tojs, 5-6 evkanl bzadara, csipet s
Az alapanyagokat sszegyrjuk s 10 percig llni hagyjuk. Aztn nagy gombcokat ksztnk belle, szemlyenknt egyet, s beletesszk a MicroGourmet nagy prol rszbe. A tlcra, ha szeretnnk, tehetnk negyedelt almt vagy krtt, mindkett jl illik a trhoz. Aztn forr vz alulra, s mehet a mikrba 15-20 percre 900W-on. Lehet zsemlemorzszni is, de darlt keksszel vagy darlt dival is nagyon finom. Tejfls-vanlis ntet hozz: 3 dl tej, 1 csomag Aranka fzs nlkli pudingpor, 1 pohr tejfl.
Alms desszert
Hozzvalk: 5-6 db alma vagy krte, fahj, szegfszeg, citromhj, destszer
Az almnak az Almakiszrval kivesszk a maghzt, s meghmozzuk az Univerzlis hmozval. Belerakjuk a nagyobb prol rszbe, alulra 400 ml vizet rakunk egy kis fahjjal, szegfszeggel, citromhjjal s destvel fszerezve. Mivel ezt a levet meg is lehet inni utna, olyan mint a kompt leve. Az ednyt 800W-on 12-15 percre rakjuk be, de ez fgg a krte s az alma kemnysgtl is. Ha felntteknek csinlja az ember, a vzbe lehet beletenni egy kis vrsbort, gy mg finomabb. Ha ksz van, lehet enni melegen s hidegen is csoki-, vanlia ntettel vagy vanliafagyival, tejsznhabbal.
Trfelfjt
Hozzvalk: 250 g ricotta, 3 tojs, 3 teskanl cukor, 3 lapos evkanl bzadara, 1 citrom reszelt hja, 1 csomag vanlis cukor vagy vanlia aroma, csipet s, 2-3 mark pirtott di, mogyor vagy mandula.
A ricottt, a 3 tojs srgjt, a vanlit, a citromhjat s a bzadart sszekeverjk egy tlban. A tojsfehrjket a Gyorskeverben a csipet sval habb verjk (20 tekers). Hozzadjuk a cukrot s mg 10-et tekernk rajta. A kt masszt sszekeverjk s a MicroGourmet kis poharaiba tltjk (8db). A poharakat belltjuk a bzis ednybe, 20 perc mikrban 800W-on. Amikor kicsit kihlt, lapos tnyrra bortjuk, gymlcsntettel s friss gymlccsel tlaljuk. Piros gymlcskbl (mlna, szeder, eper, fonya) a Turb Aprtval ntetet tudunk csinlni 25dkg porcukorral. A desszertnk tetejt vgl megszrjuk darlt, pirtott di, mandula s mogyor keverkvel.
Zsemlegombc
4-6 zsemlt kockkra vgunk s kevs olajjal meglocsolva megpirtjuk serpenyben. 1-2 tojssal hg nokedli tsztt kevernk ki Tojsok+liszt), majd belekevernk annyi pirtott zsemle-kockt, hogy a tszta "becsomagolja" a kockkat! A MicroGourmet-t elksztjk a megfelel vzmennyisggel. Kevs olajjal kikenjk mindkt szintet s evkanllal 4-5 gombcot rakunk szintenknt. 6-7 perc alatt megfelelre gzljk. Ftt marhahs s pl. vadas mrts mell knljuk.


|