GYÖNGYSZEM
A legkedveltebb mikrohullámú edény ételek felmelegítéséhez. Fagysztható -25 fokig, mikrózható 650 W-on. A tetején található szilikon szelepnek köszönhetően a melegítés során keletkező felesleges gőz távozik. Sütőben és grillezőben nem használható!
RECEPTEK GYÖNGYSZEMHEZ:
Resztelt máj
60 dkg csirkemájat megtisztítunk, és csíkokra vágunk. 1 fej hagymát fél karikákra vágunk, és a gyöngyszemben tetővel jól rázárva betesszük a mikróba 3 perce, hogy megüvegesedjen (650W-on). Ha kivettük, hozzáöntjük a nyers felcsíkozott csirkemájat, és megborsozzuk, megszórjuk oreganóval (még nem sózzuk!!!), visszatesszük 7 percre a mikróba, aztán kivesszük és megkevergetjük, megszórjuk pirospaprikával és megsózzuk ízlés szerint, majd mehet vissza újabb 3 percre, és már kész is! Rizsfőzőben készítsünk hozzá főtt krumplit, kis vizzel kell készíteni, 7 perc alatt az is megvan.
Hideg gyümölcsleves
Hozzávalók
6 dl tej, 2 evőkanál cukor, fél csomag vaníliás pudingpor, 1 körte, 1 őszibarack, 2 ringló szilva, 1 alma, 10 dkg szeder, 0,5 dl rum, 1 dl tejszín, 2 dl tejszínhab, 1 csokor menta
Elkészítés
A tejet a cukorral a 1,5 literes Gyöngyszemben felforraljuk. A pudingport és a hideg tejet a Mix-Fixben simára keverjük, majd a felforrt tejet a pudingporos keverékkel besűrítjük. A Zöldséghámozó segítségével meghámozzuk a körtét, barackot, szilvát, almát, majd kisebb kockákra vágjuk és a szederrel együtt hozzáadjuk a leveshez. A 1,5 literes Gyöngyszemben a levest felforraljuk s a rummal ízesítjük. Belefőzzük a tejszínt, de nem forraljuk tovább. A Gyöngyszemet hűtőbe téve jól lehűtjük. A kész levest tányérokba merjük és tejszínhabbal, mentával díszítjük.
|