
GYNGYSZEM
A legkedveltebb mikrohullm edny telek felmelegtshez. Fagyszthat -25 fokig, mikrzhat 650 W-on. A tetejn tallhat szilikon szelepnek ksznheten a melegts sorn keletkez felesleges gz tvozik. Stben s grillezben nem hasznlhat!
RECEPTEK GYNGYSZEMHEZ:
Resztelt mj
60 dkg csirkemjat megtiszttunk, s cskokra vgunk. 1 fej hagymt fl karikkra vgunk, s a gyngyszemben tetvel jl rzrva betesszk a mikrba 3 perce, hogy megvegesedjen (650W-on). Ha kivettk, hozzntjk a nyers felcskozott csirkemjat, s megborsozzuk, megszrjuk oreganval (mg nem szzuk!!!), visszatesszk 7 percre a mikrba, aztn kivesszk s megkevergetjk, megszrjuk pirospaprikval s megszzuk zls szerint, majd mehet vissza jabb 3 percre, s mr ksz is! Rizsfzben ksztsnk hozz ftt krumplit, kis vizzel kell kszteni, 7 perc alatt az is megvan.
Hideg gymlcsleves
Hozzvalk
6 dl tej, 2 evkanl cukor, fl csomag vanlis pudingpor, 1 krte, 1 szibarack, 2 ringl szilva, 1 alma, 10 dkg szeder, 0,5 dl rum, 1 dl tejszn, 2 dl tejsznhab, 1 csokor menta
Elkszts
A tejet a cukorral a 1,5 literes Gyngyszemben felforraljuk. A pudingport s a hideg tejet a Mix-Fixben simra keverjk, majd a felforrt tejet a pudingporos keverkkel besrtjk. A Zldsghmoz segtsgvel meghmozzuk a krtt, barackot, szilvt, almt, majd kisebb kockkra vgjuk s a szederrel egytt hozzadjuk a leveshez. A 1,5 literes Gyngyszemben a levest felforraljuk s a rummal zestjk. Belefzzk a tejsznt, de nem forraljuk tovbb. A Gyngyszemet htbe tve jl lehtjk. A ksz levest tnyrokba merjk s tejsznhabbal, mentval dsztjk.
|