Király forma:
Hozzávalók
150 g lágy vaj, 150 g porcukor, 3 tojás, 1 citrom, 1 kis cs friss bazsalikom, 200 g liszt, fél csomag élesztő, fél tk só, 200 g friss málna
Elkészítés
Sütőrács nélkül melegítsük elő a gázsütőt 6-os fokozaton vagy a villanysütőt 180 °C-on.
A Mesterfogás Habverővel (vagy a Konyhaművész Mix-Fixben) a vajat és a cukrot habosra keverjük. Egyesével tegyük hozzá a tojásokat, majd keverjük hozzá a citrom héját. Adjuk hozzá a Kézi Aprítóval felaprított bazsalikomot. A Szilikon Keverő segítségével keverjük hozzá az élesztővel és sóval összekevert átszitált lisztet.
Helyezzük a Szilikon Király Formát a sütőrácsra, öntsünk bele egy vékony réteg tésztát, helyezzünk rá egy réteg málnát, majd felváltva egy réteg tésztát és málnát. Tegyük a Szilikon Király Formát a sütőráccsal együtt az előmelegített sütőbe és 40-45 percig süssük. (Alkalmazhatunk fogpiszkálóval tűpróbát is.)
Amikor kész, hagyjuk legalább 15 percig kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.
Hozzávalók
25 dkg liszt, 2 tk sütőpor, csipet só, 15 dkg barnacukor, 125 g olvasztott vaj, 3 tojás, 1 ek currypor, 125 g mogyoró és cukrozott gyümölcs kockára vágva
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 150 Cº-ra. Tegyük a Konyhaművész Keverőtálba a hozzávalókat a megadott sorrendben, majd keverjük simára.
Tegyük bele a tésztát a Szilikon Király formába, majd rakjuk a sütőbe. Süssük 1 óráig. Még melegen vegyük ki a formából és hidegen tálaljuk.
Hozzávalók
250 g vaj, 150 g étcsokoládé, 150 g cukor, 2 tojás, 1 kávéskanálnyi instant kávé, 1 csomag vajas keksz (kb. 200 g), 6 kicsi hosszúkás habcsók
Elkészítés
A darabokra tört csokoládét és a vajat az 1 literes Mikrokannában 2 percig olvasztjuk a mikróban 750 Watt teljesítményen, majd a Mesterfogás Keverővel összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
A cukrot, a tojásokat és az instant kávét a 3 literes Konyhaművész Keverőtálban a Mesterfogás Habverővel habosra verjük. Hozzáadjuk az 1 literes Mikrokanna tartalmát, az egészet alaposan összekeverjük a Szilikon Keverővel.
A Konyhai Mindenttudóba tesszük a nagy darabokra tört vajas kekszet, majd hozzáadjuk a keverőtál tartalmához és az egészet alaposan összekeverjük.
Hideg vízzel kiöblítjük a Szilikon Király Formát, az elkészített krém felét beletöltjük, rátesszük a kis habcsókokat, majd végül ráöntjük a krém másik felét.
Egy éjszakát a hűtőszekrényben hagyjuk állni. Kávés alapkrémmel tálaljuk.
Praktikus tanács: A vajas keksz helyettesíthető egy csomag vékony palacsintával, a habcsók pedig vaníliás mandulás süteménnyel.
Hozzávalók
45 dkg kenyérliszt, 1 csapott evőkanál só, 1 csomag szárított élesztő (11 g), 1 evőkanál fűszerpaprika, 8 dkg zöld olívabogyó, 1 csokor petrezselyem, langyos víz, 0,5 dl olívaolaj
Elkészítés
A kenyérlisztet Gyorskelesztőbe szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt, a fűszerpaprikát, az apróra vágott olívabogyót, és a petrezselymet.
Annyi langyos vizet öntünk hozzá, fokozatosan adagolva, hogy könnyen gyúrható kenyértésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olívaolajjal, majd a tetejével lezárjuk a tálat, és hagyjuk hogy a tészta a duplájára keljen.
Ha elkészült, lisztezett Gyúrólapra borítjuk, még egyszer átgyúrjuk, és a Szilikon Király Formába tesszük. Kicsit eligazgatjuk, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen újból megkelesztjük.
Ezután 190 Cº-os sütőben 40-45 percig sütjük, ha elkészült, rácsra borítjuk, és kihűtjük. A Kenyérvágó Késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és frissen kínáljuk.
Tésztában sült csirkepástétom
Hozzávalók
60 dkg csirkemellfilé, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt köménymag, 1 kiskanál zsályalevél, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál mustár, 2 tojás, 50 dkg kész leveles tészta
Elkészítés
A csirkemellfilét apróra vagdaljuk, a Friss Tál Szett 2 literes edénybe tesszük, majd beleszórjuk a Tupperware Konyhai Késsel aprított vöröshagymát és fokhagymát. Sóval, borssal, köménnyel, zsályával, aprított petrezselyemzölddel és mustárral fűszerezzük. Hozzáütjük a tojásokat, és a Mesterfogás Keverővel egynemű masszává keverjük. A szobahőmérsékletű leveles tésztát a Gyúrólapon a Nyújtó segítségével fél cm-es vastagságúra nyújtjuk, majd kibéleljük vele a Szilikon Király Formát, beleöntjük a húsmasszát és szorosan ráhajtjuk a tészta széleit. A Picúrok segítségével két lyukat vágunk a tetején, hogy a gőz szabadon távozhasson a pástétomból. Tojással megkenjük a tetejét, és 200 Cº-os sütőben 40-45 percig sütjük. Ha a teteje már piros, de még nem sült meg, alufóliával fedjük be. Jól hűtsük ki, majd a Tupperware Henteskéssel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Kuglóf forma:
Hozzávalók
6 db tojás,10 evőkanál cukor,4 evőkanál durvára vágott dió, 2 dkg olvasztott vaj, 8 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál mazsola, 20 dkg étcsokoládé, porcukor a tálaláshoz, citromfű a díszítéshez
Elkészítés
A Konyhaművész Keverőtálba a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a Konyhai Mindenttudóban durvára vágott diót, az olvasztott vajat, Szilikon Keverő segítségével elkeverjük, majd beleszórjuk a sütőporral összekevert lisztet, a mazsolát, és lazán átforgatjuk a Konyhai Mindenttudóban kemény habbá vert tojás fehérjével. Ezután a Szilikon Kuglóf Formába töltjük és 180 Cº-os sütőben 40-45 percig sütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk és kihűtjük. A Konyhaművész Keverőtálba forró vizet öntünk, tegyük rá a fröccsölés-gátló tetőt, helyezzük a nyílásba a Konyhaművész Mini Keverőtálat és törjük bele kisebb darabokra az étcsokoládét. A vízgőz fölött az étcsokoládét megolvasztjuk, a vajjal együtt. Az olvasztott csokoládéval a kész süteményt meglocsoljuk, és hideg helyre tesszük. Megvárjuk, míg megdermed. Tálaláskor forró vízbe mártott, éles késsel cikkekre vágjuk, megszórjuk a porcukorral, és citromfűvel díszítjük.
Hozzávalók
5 db tojás, 8 evőkanál cukor, 3 dkg vaj, 4 evőkanál darált pirított mogyoró, 8 dkg rumba áztatott vörös áfonya, 1 kiskanál sütőpor, 4 evőkanál liszt, vaníliás porcukor a tálaláshoz, citromfű a díszítéshez
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a 3 literes Konyhaművész Tálban a sárgákat a cukorral, a puha vajjal fehéredésig keverjük, és hozzáadjuk a Kézi Aprítón ledarált mogyorót, a rumba áztatott áfonyát, a sütőporral elkevert Lisztszórón szitált lisztet. Végül a Szilikon Keverő segítségével a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk, és a Szilikon Kuglót Formába töltjük.
180º-os sütőbe tesszük, majd 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült kiborítjuk a formából, és rácsra téve kihűtjük.
Tálaláskor cikkekre vágjuk, megszórjuk porcukorral, és friss citromfűvel díszítjük.
Hercegnő forma:
Hozzávalók
45 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kiskanál só
A töltelékhez: 0,5 dl olivaolaj, 1 közepes fej lilahagyma, 50 dkg csirkemell filé, 2 szál sárgarépa, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 közepes fej brokkoli, só, frissen őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 3 db tojás, 1 nagy pohár tejföl, 1 db tojás sárgája a kenéshez
Elkészítés
A lisztet a Gyorskelesztőbe szitáljuk, majd a szobahőmérsékletű vajjal összemorzsoljuk, és hozzáadjuk a sót, majd annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután a tetővel lezárva 20 percre hűtőbe tesszük pihentetni.
Közben a töltelékhez forró olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott lilahagymát, majd hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csikozott csirkemellet, és fehéredésig sütjük.
Ezután rászórjuk a Konyhaművész Univerzális Reszelőbetéten lereszelt sárgarépát, a Konyhaművész Szeletelővel metéltre darabolt kaliforniai paprikát, a kicsi rózsáira szedett brokkolit, és meglocsoljuk egy deci vízzel.
Sóval, borssal, a Kézi Aprítón felapritott petrezselyemmel izesítjük, és fedővel letakarva közepes tűzön 4-5 perc alatt összepároljuk. A tésztát a lisztezett Gyúrólapra tesszük, levágjuk a 3/4 részét, átgyúrjuk, és a Nyújtóval késfok vastagságúra nyújtjuk. Most kibéleljük vele a Szilikon Hercegnő Formát, egyik kezünkkel lelapítjuk és a Konyhaművész Mini Nyújtóval elnyújtjuk a tésztát úgy, hogy 2 centis pereme legyen, és a felesleges tésztát a Nyújtó nyelével óvatosan levágjuk.
Ezután a csirkés zöldségeket elosztjuk rajta, és meglocsoljuk a sózott, borsozott tojásos tejföllel. A tészta másik részét szintén átgyúrjuk, a lisztezett Gyúrólapon késfok vastagságú kerek lappá nyújtjuk, és a Konyhaművész Rácsvágóval párhuzamos csíkokat húzunk a tésztára, 2-3 cm-es peremet hagyva az oldalon. Végül a rácsos tésztát óvatosan feltekerjük, hogy pontosan tudjuk a sütemény tetejére illeszteni, majd a töltelékre tesszük, kigöngyöljük, ás kicsit széthúzzuk a kívánt méretre.
A felesleges széleket levágjuk a Rácsvágó nyelével, megkenjük a Szilikon Kenőecsettel a tojás sárgájával, és 180 Cº-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült a rácsos lepény, 10 percet pihentetjük, és cikkekre vágva kínáljuk.
Hozzávalók
50 dkg savanyú káposzta, 1 db kisebb fej kínai kel, 1 db közepes zellergumó, 3 szál sárgarépa, 1 szál póréhagyma, 2 db száraz zsemle, 5 db tojás, 1 nagy pohár tejföl, 5 dkg vaj, só, frissen őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 szál zellerzöld, 20 dkg Óvári sajt
Elkészítés
A savanyú káposztát a Szűrőcsodában hideg vízben átmossuk, lecsepegtetjük, a kínai kelt leveleire szedjük, megmossuk, és a Tupperware Henteskéssel ujjnyi vastag csíkokra metéljük.
A meghámozott zellergumót, sárgarépát a Tupperware Konyhai Késsel vékony csíkokra vágjuk, a póréhagymát karikákra szeleteljük, majd a száraz zsemléket a Konyhai Malmon lereszeljük.
Az öntethez a tojásokat kettéválasztjuk, az 1 literes Friss Tálban a sárgákat elkeverjük a tejföllel, a puha vajjal, és sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel és zellerzölddel erőteljesen beízesítjük. Végül minden előkészített zöldséget a 2 literes Friss Tálba szórunk, majd a tejfölös öntetet a kemény habbá vert tojásfehérjével lazán összekeverjük, és a zöldségekkel összeforgatjuk.
Ezután a Szilikon Hercegnő Formát megszórjuk a reszelt zsemle felével, majd beletöltjük a felfújt masszát, Szilikon Keverővel eligazítjuk, a tetejét megszórjuk a morzsa másik felével, és a Konyhai Malmon lereszelt Óvári sajttal. 170 Cº-os sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, cikkekre vágva, forrón tálaljuk.
Sonkás-tojásos-sajtos pizza
Hozzávalók
40 dkg liszt, 1 mokkáskanál só, 1 kiskanál szárított élesztő, langyos víz, 0,5 dl olívaolaj
mártáshoz: 2 evőkanál olívaolaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 1,5 dl víz, só, őrölt bors, 1 csokor bazsalikom
feltéthez: 35 dkg füstölt-főtt sonka, 4 db főtt tojás, 20 dkg ementáli sajt, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A lisztet a Gyorskelesztő tálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt, és annyi langyos vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután rálocsoljuk az olívaolajat, és hólyagosra dagasztjuk. A fedelével letakarjuk, majd langyos helyre téve a duplájára kelesztjük. Közben a mártáshoz a forró olívaolajon, az 1 literes Mesterszakács Nyeles Edényben megfuttatjuk a Tupperware Kézi Aprító segítségével felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a paradicsom pürét, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Sóval, borssal, az aprított bazsalikommal fűszerezzük, és ha krémesre főtt lehúzzuk a tűzről. Ezután a megkelt tésztát elfelezzük, két bucit formálunk belőle, és a lisztezett Gyúrólapon akkorára nyújtjuk a Nyújtó segítségével, mint a sütő formánk átmérője. Az így előkészített tészta lapokat a Szilikon Gyümölcstorta Formába fektetjük, és 200 ºC-os sütőben 5 percig elősütjük. Ezután megkenjük a paradicsomos-bazsalikomos szósszal, majd a közepét körberakjuk a cikkekre vágott főtt tojásokkal, egyenletesen megszórjuk a kisebb kockákra darabolt főtt sonkával, és az ementáli sajttal. Legvégül megszórjuk az aprított petrezselyemmel. A forró sütőbe visszatesszük, és pirosra sütjük. Forrón az Univerzális Pizza- és Tésztavágóval cikkekre szeletelve tálaljuk.
Hozzávalók
20 dkg cukor, 3 db tojás, 3 evőkanál méz, őrölt fahéj és szegfűszeg, 10 dkg dió, 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, kevés tej, 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A cukrot a 3 l-es Konyhaművész Keverőtálba öntjük, majd a tojások sárgájával, az olvasztott mézzel fehéredésig keverjük, majd az őrölt fahéjjal, és a szegfűszeggel ízesítjük.
Most beleszórjuk a Konyhai Malomban ledarált diót, a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.
Ezután a kemény tojásfehérjét habbal lazítjuk, majd a Szilikon Hercegnő Formába öntjük, egyenletesen eligazítjuk, és 180 Cº-os sütőben 30-35 percig sütjük. Ha elkészült, rácsra téve kihűtjük, majd kiborítjuk a formából.
Ekkor megszórjuk a Konyhaművész Citrusreszelő Betéttel lereszelt étcsokoládéval, és kisebb téglalapokra vágva tálaljuk.
Brownies
Hozzávalók
15 dkg vaj, 15 dkg étcsokoládé, 4 tojás, 12 dkg liszt, 1 mokkás kanál sütőpor, 20 dkg cukor, 20 dkg dióbél
Elkészítés
A Konyhaművész Keverőtálba forró vizet öntünk, tegyük rá a fröccsenésgátló tetőt, helyezzük a nyílásba a Konyhaművész Mini Keverőtálat és törjük bele kisebb darabokra az étcsokoládét. A vízgőz fölött az étcsokoládét megolvasztjuk a vajjal együtt. A diót Konyhai Mindenttudóban dúrvára aprítjuk. Konyhaművész Keverőtálban a lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojásokat a cukorral kikeverjük, lassanként hozzáadjuk a már langyosra hűlt csokoládé masszát, a lisztet, a durvára vágott diót. Az egészet simára dolgozzuk. A Szilikon Hercegnő sütőformába simítjuk a masszát Szilikon Keverő segítségével. 170 Cº-os sütőben kb. 40 percig sütjük. Vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk! Ha elkészült, rácsra borítva kihűtjük, majd hosszúkás formákra vágjuk. Porcukros segítségével meghintjük.
Szilikon sütőlap
Hozzávalók
50 dkg darált pulykahús, 2 db tojás, 1 közepes fej vöröshagyma, só, frissen őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt mustármag, 1 jó kiskanál fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyem, zsemlemorzsa, 0,5 dl olaj
A tésztához: 50 dkg finomliszt, 0,5 csomag szárított élesztő (5,5g), 1 kiskanál só, 2 db tojás sárgája, meleg tej, 3 dkg vaj
Elkészítés
A finomlisztet a Lisztszóróval a Gyorskelesztőbe szitáljuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót, a tojássárgákat, és annyi meleg tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Ezután meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és hólyagosra dagasztjuk. Most a Gyorskelesztőt a tetejével lezárjuk, és a tésztát langyos helyen megkelesztjük. Közben a 1,5 literes Friss Tálban a darált pulykahúst a tojással, az apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a mustármaggal, a fűszerpaprikával, az aprított petrezselyemmel összekeverjük, és annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy könnyen gyúrható húsmasszát kapjunk.
Ezután vizes kézzel golflabda nagyságú gombócokat gömbölyítünk belőle, és olajozott tepsibe tesszük. A megmaradt olajjal meglocsoljuk, és 190ºC-os sütőben 8 percig elősütjük. A kelt tésztát lisztezett Gyúrólapra tesszük, átgyúrjuk, és annyi darabra vágjuk, amennyi húsgombócunk van.
Mindegyiket kigömbölygetjük, majd akkorára nyújtjuk, hogy befedje a húsgombócokat. Végül a kelt tésztába becsomagolt gombócokat meggömbölygetjük, a Szilikon Sütőlappal bélelt tepsibe fektetjük, és letakarva megkelesztjük.
180ºC-os sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült melegen, vagy akár hidegen tálaljuk.
Omlós mazsolás tallérok
Hozzávalók
30 dkg finomliszt, 1 csapott kiskanál sütőpor, 18 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 1 kiskanál tejföl, 1 marék aranymazsola, 0,5 dl rum
Elkészítés
A lisztet a sütőporral a Konyhaművész Keverőtálban elkeverjük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, és az ujjainkkal finoman összemorzsoljuk. Ezután tesszük bele a porcukrot, a tojás sárgákat, és a tejfölt. Az egészet gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk, és fóliával becsomagolva egy éjszakát hűtőbe tesszük pihentetni. A Konyhaművész Mini Keverőtálba helyezett aranymazsolát meglocsoljuk a rummal, és 2-3 órát állni hagyjuk. A pihentetett tésztát lisztezett Gyúrólapon egyszer átgyúrjuk, majd a Nyújtóval félujjnyi vastagra nyújtjuk, és lisztbe mártott szaggatóval tallérokat szaggatunk. Végül 2-3 mazsolát nyomunk a közepükbe, a Szilikon Sütőlapra fektetjük, és 190 Cº-os sütőben pirosra sütjük. Ha elkészült kihűtjük, és forró teával vagy kakaóval kínáljuk.
Pisztáciás kávésütemény
Hozzávalók
30 dkg fogósliszt, 1 csapott kiskanál sütőpor, 8 dkg durvára őrölt, pirított natúr pisztácia, 14 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 2 evőkanál tejföl
Elkészítés
A lisztet a sütőporral a Konyhaművész Keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a Konyhai Malomban durvára őrölt pisztáciát, a szobahőmérsékletű vajat, és az egészet az ujjunkkal elmorzsoljuk. Ezután tesszük bele a porcukrot, a tojás sárgákat, és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk, majd fóliával becsomagoljuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihentetni. A tésztát most lisztezett Gyúrólapon egyszer átgyúrjuk, majd a Nyújtóval félujjnyi vastagra nyújtjuk. Lisztbe mártott szaggatóval kis korongokat szaggatunk belőle, Szilikon Sütőlapra fektetjük, és 190 Cº-os sütőben pirosra sütjük. Ha elkészült kihűtjük, és forró kávé mellé kínáljuk. |