
Kirly forma:

Hozzvalk
150 g lgy vaj, 150 g porcukor, 3 tojs, 1 citrom, 1 kis cs friss bazsalikom, 200 g liszt, fl csomag leszt, fl tk s, 200 g friss mlna
Elkszts
Strcs nlkl melegtsk el a gzstt 6-os fokozaton vagy a villanystt 180 C-on.
A Mesterfogs Habvervel (vagy a Konyhamvsz Mix-Fixben) a vajat s a cukrot habosra keverjk. Egyesvel tegyk hozz a tojsokat, majd keverjk hozz a citrom hjt. Adjuk hozz a Kzi Aprtval felaprtott bazsalikomot. A Szilikon Kever segtsgvel keverjk hozz az lesztvel s sval sszekevert tszitlt lisztet.
Helyezzk a Szilikon Kirly Formt a strcsra, ntsnk bele egy vkony rteg tsztt, helyezznk r egy rteg mlnt, majd felvltva egy rteg tsztt s mlnt. Tegyk a Szilikon Kirly Formt a strccsal egytt az elmelegtett stbe s 40-45 percig sssk. (Alkalmazhatunk fogpiszklval tprbt is.)
Amikor ksz, hagyjuk legalbb 15 percig kihlni, mieltt kivesszk a formbl.

Hozzvalk
25 dkg liszt, 2 tk stpor, csipet s, 15 dkg barnacukor, 125 g olvasztott vaj, 3 tojs, 1 ek currypor, 125 g mogyor s cukrozott gymlcs kockra vgva
Elkszts
Melegtsk el a stt 150 Cº-ra. Tegyk a Konyhamvsz Kevertlba a hozzvalkat a megadott sorrendben, majd keverjk simra.
Tegyk bele a tsztt a Szilikon Kirly formba, majd rakjuk a stbe. Sssk 1 rig. Mg melegen vegyk ki a formbl s hidegen tlaljuk.

Hozzvalk
250 g vaj, 150 g tcsokold, 150 g cukor, 2 tojs, 1 kvskanlnyi instant kv, 1 csomag vajas keksz (kb. 200 g), 6 kicsi hosszks habcsk
Elkszts
A darabokra trt csokoldt s a vajat az 1 literes Mikrokannban 2 percig olvasztjuk a mikrban 750 Watt teljestmnyen, majd a Mesterfogs Kevervel sszekeverjk, s hagyjuk kihlni.
A cukrot, a tojsokat s az instant kvt a 3 literes Konyhamvsz Kevertlban a Mesterfogs Habvervel habosra verjk. Hozzadjuk az 1 literes Mikrokanna tartalmt, az egszet alaposan sszekeverjk a Szilikon Kevervel.
A Konyhai Mindenttudba tesszk a nagy darabokra trt vajas kekszet, majd hozzadjuk a kevertl tartalmhoz s az egszet alaposan sszekeverjk.
Hideg vzzel kibltjk a Szilikon Kirly Formt, az elksztett krm felt beletltjk, rtesszk a kis habcskokat, majd vgl rntjk a krm msik felt.
Egy jszakt a htszekrnyben hagyjuk llni. Kvs alapkrmmel tlaljuk.
Praktikus tancs: A vajas keksz helyettesthet egy csomag vkony palacsintval, a habcsk pedig vanlis manduls stemnnyel.

Hozzvalk
45 dkg kenyrliszt, 1 csapott evkanl s, 1 csomag szrtott leszt (11 g), 1 evkanl fszerpaprika, 8 dkg zld olvabogy, 1 csokor petrezselyem, langyos vz, 0,5 dl olvaolaj
Elkszts
A kenyrlisztet Gyorskelesztbe szitljuk, majd hozzadjuk a st, a szrtott lesztt, a fszerpaprikt, az aprra vgott olvabogyt, s a petrezselymet.
Annyi langyos vizet ntnk hozz, fokozatosan adagolva, hogy knnyen gyrhat kenyrtsztt kapjunk. Ezutn meglocsoljuk az olvaolajjal, majd a tetejvel lezrjuk a tlat, s hagyjuk hogy a tszta a dupljra keljen.
Ha elkszlt, lisztezett Gyrlapra bortjuk, mg egyszer tgyrjuk, s a Szilikon Kirly Formba tesszk. Kicsit eligazgatjuk, majd konyharuhval letakarva, langyos helyen jbl megkelesztjk.
Ezutn 190 Cº-os stben 40-45 percig stjk, ha elkszlt, rcsra bortjuk, s kihtjk. A Kenyrvg Kssel ujjnyi vastag szeletekre vgjuk, s frissen knljuk.
Tsztban slt csirkepsttom
Hozzvalk
60 dkg csirkemellfil, 1 nagy fej vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma, s, rlt bors, rlt kmnymag, 1 kiskanl zslyalevl, 1 csokor petrezselyemzld, 2 evkanl mustr, 2 tojs, 50 dkg ksz leveles tszta
Elkszts
A csirkemellfilt aprra vagdaljuk, a Friss Tl Szett 2 literes ednybe tesszk, majd beleszrjuk a Tupperware Konyhai Kssel aprtott vrshagymt s fokhagymt. Sval, borssal, kmnnyel, zslyval, aprtott petrezselyemzlddel s mustrral fszerezzk. Hozztjk a tojsokat, s a Mesterfogs Kevervel egynem masszv keverjk. A szobahmrsklet leveles tsztt a Gyrlapon a Nyjt segtsgvel fl cm-es vastagsgra nyjtjuk, majd kibleljk vele a Szilikon Kirly Formt, belentjk a hsmasszt s szorosan rhajtjuk a tszta szleit. A Picrok segtsgvel kt lyukat vgunk a tetejn, hogy a gz szabadon tvozhasson a psttombl. Tojssal megkenjk a tetejt, s 200 Cº-os stben 40-45 percig stjk. Ha a teteje mr piros, de mg nem slt meg, aluflival fedjk be. Jl htsk ki, majd a Tupperware Henteskssel ujjnyi vastag szeletekre vgva tlaljuk.
Kuglf forma:

Hozzvalk
6 db tojs,10 evkanl cukor,4 evkanl durvra vgott di, 2 dkg olvasztott vaj, 8 evkanl liszt, 1 csomag stpor, 2 evkanl mazsola, 20 dkg tcsokold, porcukor a tlalshoz, citromf a dsztshez
Elkszts
A Konyhamvsz Kevertlba a tojsokat kettvlasztjuk, majd a srgkat fehredsig keverjk a cukorral. Hozzadjuk a Konyhai Mindenttudban durvra vgott dit, az olvasztott vajat, Szilikon Kever segtsgvel elkeverjk, majd beleszrjuk a stporral sszekevert lisztet, a mazsolt, s lazn tforgatjuk a Konyhai Mindenttudban kemny habb vert tojs fehrjvel. Ezutn a Szilikon Kuglf Formba tltjk s 180 Cº-os stben 40-45 percig stjk. Ha elkszlt, rcsra bortjuk s kihtjk. A Konyhamvsz Kevertlba forr vizet ntnk, tegyk r a frccsls-gtl tett, helyezzk a nylsba a Konyhamvsz Mini Kevertlat s trjk bele kisebb darabokra az tcsokoldt. A vzgz fltt az tcsokoldt megolvasztjuk, a vajjal egytt. Az olvasztott csokoldval a ksz stemnyt meglocsoljuk, s hideg helyre tesszk. Megvrjuk, mg megdermed. Tlalskor forr vzbe mrtott, les kssel cikkekre vgjuk, megszrjuk a porcukorral, s citromfvel dsztjk.

Hozzvalk
5 db tojs, 8 evkanl cukor, 3 dkg vaj, 4 evkanl darlt pirtott mogyor, 8 dkg rumba ztatott vrs fonya, 1 kiskanl stpor, 4 evkanl liszt, vanlis porcukor a tlalshoz, citromf a dsztshez
Elkszts
A tojsokat kettvlasztjuk, majd a 3 literes Konyhamvsz Tlban a srgkat a cukorral, a puha vajjal fehredsig keverjk, s hozzadjuk a Kzi Aprtn ledarlt mogyort, a rumba ztatott fonyt, a stporral elkevert Lisztszrn szitlt lisztet. Vgl a Szilikon Kever segtsgvel a kemny habb vert tojsfehrjkkel laztjuk, s a Szilikon Kuglt Formba tltjk.
180º-os stbe tesszk, majd 30-35 perc alatt pirosra stjk. Ha elkszlt kibortjuk a formbl, s rcsra tve kihtjk.
Tlalskor cikkekre vgjuk, megszrjuk porcukorral, s friss citromfvel dsztjk.
Hercegn forma:
Hozzvalk
45 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kiskanl s
A tltelkhez: 0,5 dl olivaolaj, 1 kzepes fej lilahagyma, 50 dkg csirkemell fil, 2 szl srgarpa, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 kzepes fej brokkoli, s, frissen rlt bors, 1 csokor petrezselyem, 3 db tojs, 1 nagy pohr tejfl, 1 db tojs srgja a kenshez
Elkszts
A lisztet a Gyorskelesztbe szitljuk, majd a szobahmrsklet vajjal sszemorzsoljuk, s hozzadjuk a st, majd annyi hideg vizet, hogy knnyen gyrhat tsztt kapjunk. Ezutn a tetvel lezrva 20 percre htbe tesszk pihentetni.
Kzben a tltelkhez forr olvaolajon megfuttatjuk a vkony szeletekre vgott lilahagymt, majd hozzadjuk a flujjnyi vastagra csikozott csirkemellet, s fehredsig stjk.
Ezutn rszrjuk a Konyhamvsz Univerzlis Reszelbetten lereszelt srgarpt, a Konyhamvsz Szeletelvel metltre darabolt kaliforniai paprikt, a kicsi rzsira szedett brokkolit, s meglocsoljuk egy deci vzzel.
Sval, borssal, a Kzi Aprtn felapritott petrezselyemmel izestjk, s fedvel letakarva kzepes tzn 4-5 perc alatt sszeproljuk. A tsztt a lisztezett Gyrlapra tesszk, levgjuk a 3/4 rszt, tgyrjuk, s a Nyjtval ksfok vastagsgra nyjtjuk. Most kibleljk vele a Szilikon Hercegn Formt, egyik keznkkel lelaptjuk s a Konyhamvsz Mini Nyjtval elnyjtjuk a tsztt gy, hogy 2 centis pereme legyen, s a felesleges tsztt a Nyjt nyelvel vatosan levgjuk.
Ezutn a csirks zldsgeket elosztjuk rajta, s meglocsoljuk a szott, borsozott tojsos tejfllel. A tszta msik rszt szintn tgyrjuk, a lisztezett Gyrlapon ksfok vastagsg kerek lapp nyjtjuk, s a Konyhamvsz Rcsvgval prhuzamos cskokat hzunk a tsztra, 2-3 cm-es peremet hagyva az oldalon. Vgl a rcsos tsztt vatosan feltekerjk, hogy pontosan tudjuk a stemny tetejre illeszteni, majd a tltelkre tesszk, kigngyljk, s kicsit szthzzuk a kvnt mretre.
A felesleges szleket levgjuk a Rcsvg nyelvel, megkenjk a Szilikon Kenecsettel a tojs srgjval, s 180 Cº-os stben 30-35 perc alatt pirosra stjk. Ha elkszlt a rcsos lepny, 10 percet pihentetjk, s cikkekre vgva knljuk.

Hozzvalk
50 dkg savany kposzta, 1 db kisebb fej knai kel, 1 db kzepes zellergum, 3 szl srgarpa, 1 szl prhagyma, 2 db szraz zsemle, 5 db tojs, 1 nagy pohr tejfl, 5 dkg vaj, s, frissen rlt bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 szl zellerzld, 20 dkg vri sajt
Elkszts
A savany kposztt a Szrcsodban hideg vzben tmossuk, lecsepegtetjk, a knai kelt leveleire szedjk, megmossuk, s a Tupperware Henteskssel ujjnyi vastag cskokra metljk.
A meghmozott zellergumt, srgarpt a Tupperware Konyhai Kssel vkony cskokra vgjuk, a prhagymt karikkra szeleteljk, majd a szraz zsemlket a Konyhai Malmon lereszeljk.
Az ntethez a tojsokat kettvlasztjuk, az 1 literes Friss Tlban a srgkat elkeverjk a tejfllel, a puha vajjal, s sval, borssal, a zzott fokhagymval, az aprtott petrezselyemmel s zellerzlddel erteljesen bezestjk. Vgl minden elksztett zldsget a 2 literes Friss Tlba szrunk, majd a tejfls ntetet a kemny habb vert tojsfehrjvel lazn sszekeverjk, s a zldsgekkel sszeforgatjuk.
Ezutn a Szilikon Hercegn Formt megszrjuk a reszelt zsemle felvel, majd beletltjk a felfjt masszt, Szilikon Kevervel eligaztjuk, a tetejt megszrjuk a morzsa msik felvel, s a Konyhai Malmon lereszelt vri sajttal. 170 Cº-os stben 25-30 perc alatt pirosra stjk. Ha elkszlt, cikkekre vgva, forrn tlaljuk.
Sonks-tojsos-sajtos pizza
Hozzvalk
40 dkg liszt, 1 mokkskanl s, 1 kiskanl szrtott leszt, langyos vz, 0,5 dl olvaolaj
mrtshoz: 2 evkanl olvaolaj, 1 kisebb fej vrshagyma, 2 evkanl paradicsompr, 1,5 dl vz, s, rlt bors, 1 csokor bazsalikom
feltthez: 35 dkg fstlt-ftt sonka, 4 db ftt tojs, 20 dkg ementli sajt, 1 csokor petrezselyem
Elkszts
A lisztet a Gyorskeleszt tlba tesszk, majd hozzadjuk a st, a szrtott lesztt, s annyi langyos vizet, hogy knnyen gyrhat tsztt kapjunk. Ezutn rlocsoljuk az olvaolajat, s hlyagosra dagasztjuk. A fedelvel letakarjuk, majd langyos helyre tve a dupljra kelesztjk. Kzben a mrtshoz a forr olvaolajon, az 1 literes Mesterszakcs Nyeles Ednyben megfuttatjuk a Tupperware Kzi Aprt segtsgvel felaprtott vrshagymt, majd hozzadjuk a paradicsom prt, felntjk a vzzel, s felforraljuk. Sval, borssal, az aprtott bazsalikommal fszerezzk, s ha krmesre ftt lehzzuk a tzrl. Ezutn a megkelt tsztt elfelezzk, kt bucit formlunk belle, s a lisztezett Gyrlapon akkorra nyjtjuk a Nyjt segtsgvel, mint a st formnk tmrje. Az gy elksztett tszta lapokat a Szilikon Gymlcstorta Formba fektetjk, s 200 ºC-os stben 5 percig elstjk. Ezutn megkenjk a paradicsomos-bazsalikomos szsszal, majd a kzept krberakjuk a cikkekre vgott ftt tojsokkal, egyenletesen megszrjuk a kisebb kockkra darabolt ftt sonkval, s az ementli sajttal. Legvgl megszrjuk az aprtott petrezselyemmel. A forr stbe visszatesszk, s pirosra stjk. Forrn az Univerzlis Pizza- s Tsztavgval cikkekre szeletelve tlaljuk.

Hozzvalk
20 dkg cukor, 3 db tojs, 3 evkanl mz, rlt fahj s szegfszeg, 10 dkg di, 25 dkg liszt, 1/2 csomag stpor, kevs tej, 10 dkg tcsokold
Elkszts
A cukrot a 3 l-es Konyhamvsz Kevertlba ntjk, majd a tojsok srgjval, az olvasztott mzzel fehredsig keverjk, majd az rlt fahjjal, s a szegfszeggel zestjk.
Most beleszrjuk a Konyhai Malomban ledarlt dit, a stporral elkevert lisztet, s annyi tejet ntnk hozz, hogy sr tsztt kapjunk.
Ezutn a kemny tojsfehrjt habbal laztjuk, majd a Szilikon Hercegn Formba ntjk, egyenletesen eligaztjuk, s 180 Cº-os stben 30-35 percig stjk. Ha elkszlt, rcsra tve kihtjk, majd kibortjuk a formbl.
Ekkor megszrjuk a Konyhamvsz Citrusreszel Betttel lereszelt tcsokoldval, s kisebb tglalapokra vgva tlaljuk.
Brownies
Hozzvalk
15 dkg vaj, 15 dkg tcsokold, 4 tojs, 12 dkg liszt, 1 mokks kanl stpor, 20 dkg cukor, 20 dkg dibl
Elkszts
A Konyhamvsz Kevertlba forr vizet ntnk, tegyk r a frccsensgtl tett, helyezzk a nylsba a Konyhamvsz Mini Kevertlat s trjk bele kisebb darabokra az tcsokoldt. A vzgz fltt az tcsokoldt megolvasztjuk a vajjal egytt. A dit Konyhai Mindenttudban drvra aprtjuk. Konyhamvsz Kevertlban a lisztet a stporral elkeverjk. A tojsokat a cukorral kikeverjk, lassanknt hozzadjuk a mr langyosra hlt csokold masszt, a lisztet, a durvra vgott dit. Az egszet simra dolgozzuk. A Szilikon Hercegn stformba simtjuk a masszt Szilikon Kever segtsgvel. 170 Cº-os stben kb. 40 percig stjk. Vigyzzunk, nehogy kiszrtsuk! Ha elkszlt, rcsra bortva kihtjk, majd hosszks formkra vgjuk. Porcukros segtsgvel meghintjk.
Szilikon stlap

Hozzvalk
50 dkg darlt pulykahs, 2 db tojs, 1 kzepes fej vrshagyma, s, frissen rlt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkskanl rlt mustrmag, 1 j kiskanl fszerpaprika, 1 csokor petrezselyem, zsemlemorzsa, 0,5 dl olaj
A tszthoz: 50 dkg finomliszt, 0,5 csomag szrtott leszt (5,5g), 1 kiskanl s, 2 db tojs srgja, meleg tej, 3 dkg vaj
Elkszts
A finomlisztet a Lisztszrval a Gyorskelesztbe szitljuk, majd hozzadjuk a szrtott lesztt, a st, a tojssrgkat, s annyi meleg tejet, hogy knnyen gyrhat tsztt kapjunk.
Ezutn meglocsoljuk az olvasztott vajjal, s hlyagosra dagasztjuk. Most a Gyorskelesztt a tetejvel lezrjuk, s a tsztt langyos helyen megkelesztjk. Kzben a 1,5 literes Friss Tlban a darlt pulykahst a tojssal, az aprra vgott vrshagymval, sval, borssal, a zzott fokhagymval, a mustrmaggal, a fszerpaprikval, az aprtott petrezselyemmel sszekeverjk, s annyi zsemlemorzst szrunk hozz, hogy knnyen gyrhat hsmasszt kapjunk.
Ezutn vizes kzzel golflabda nagysg gombcokat gmblytnk belle, s olajozott tepsibe tesszk. A megmaradt olajjal meglocsoljuk, s 190ºC-os stben 8 percig elstjk. A kelt tsztt lisztezett Gyrlapra tesszk, tgyrjuk, s annyi darabra vgjuk, amennyi hsgombcunk van.
Mindegyiket kigmblygetjk, majd akkorra nyjtjuk, hogy befedje a hsgombcokat. Vgl a kelt tsztba becsomagolt gombcokat meggmblygetjk, a Szilikon Stlappal blelt tepsibe fektetjk, s letakarva megkelesztjk.
180ºC-os stben 25-30 perc alatt pirosra stjk. Ha elkszlt melegen, vagy akr hidegen tlaljuk.
Omls mazsols tallrok
Hozzvalk
30 dkg finomliszt, 1 csapott kiskanl stpor, 18 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 2 db tojssrgja, 1 kiskanl tejfl, 1 mark aranymazsola, 0,5 dl rum
Elkszts
A lisztet a stporral a Konyhamvsz Kevertlban elkeverjk, hozzadjuk a szobahmrsklet vajat, s az ujjainkkal finoman sszemorzsoljuk. Ezutn tesszk bele a porcukrot, a tojs srgkat, s a tejflt. Az egszet gyors mozdulatokkal egynem tsztv gyrjuk, s flival becsomagolva egy jszakt htbe tesszk pihentetni. A Konyhamvsz Mini Kevertlba helyezett aranymazsolt meglocsoljuk a rummal, s 2-3 rt llni hagyjuk. A pihentetett tsztt lisztezett Gyrlapon egyszer tgyrjuk, majd a Nyjtval flujjnyi vastagra nyjtjuk, s lisztbe mrtott szaggatval tallrokat szaggatunk. Vgl 2-3 mazsolt nyomunk a kzepkbe, a Szilikon Stlapra fektetjk, s 190 Cº-os stben pirosra stjk. Ha elkszlt kihtjk, s forr teval vagy kakaval knljuk.
Pisztcis kvstemny
Hozzvalk
30 dkg fogsliszt, 1 csapott kiskanl stpor, 8 dkg durvra rlt, pirtott natr pisztcia, 14 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 db tojssrgja, 2 evkanl tejfl
Elkszts
A lisztet a stporral a Konyhamvsz Kevertlban elkeverjk. Hozzadjuk a Konyhai Malomban durvra rlt pisztcit, a szobahmrsklet vajat, s az egszet az ujjunkkal elmorzsoljuk. Ezutn tesszk bele a porcukrot, a tojs srgkat, s a tejflt. Gyors mozdulatokkal egynem tsztv gyrjuk, majd flival becsomagoljuk, s egy jszakra htbe tesszk pihentetni. A tsztt most lisztezett Gyrlapon egyszer tgyrjuk, majd a Nyjtval flujjnyi vastagra nyjtjuk. Lisztbe mrtott szaggatval kis korongokat szaggatunk belle, Szilikon Stlapra fektetjk, s 190 Cº-os stben pirosra stjk. Ha elkszlt kihtjk, s forr kv mell knljuk. |