
TSZTACSODA
RECEPTEK TSZTACSODHOZ:

Hozzvalk (3 x 12 adag raviolihoz)
300 g liszt, 5 teskanl s, 3 nagy tojs, 25 ml olivaolaj
Tltshez a Konyhai Mindenttudban elkszitve: 1 hagyma (25 g), 50 g mozzarella, 50 g sonka
A teteje megkenshez: 5 ml tej, 1 kanl szezmmag, 1 tojssrgja
Elkszts
A tszta kszitshez a hozzvalkat a Konyhamvsz Kevertlba tesszk s jl sszedolgozzuk, majd 20 percre a htszekrnybe tesszk pihentetni.
Miutn letelt a 20 perc a Gyrlapot s a tsztt megszrjuk liszttel s a hideg vzzel megtlttt Nyjt segtsgvel kinyjtjuk. Az Univerzlis Pizza- s Tsztavgval kettvgjuk a tsztt.
A Nyjtval addig nyjtjuk a tsztt, amg teljesen le nem fedi a Nagylyuk Tsztacsodt. A Nagylyuk Tsztacsodt belisztezzk s rhelyezzk az els tsztt. A Szilikon Kenecset segtsgvel vzzel bekenjk a tltelk helye kztti felleteket, hogy a tsztk teljesen sszeragadjanak.
A Ktfunkcionlis Kanl segtsgvel a tltelkadagokat a Nagylyuk Tsztacsoda rseibe helyezzk. A msik tsztval betakarjuk az els tsztt. A Nyjt segtsgvel kinyomjuk az sszes levegt a tltelkek krl, s addig nyjtjuk, amg a Nagylyuk Tsztacsoda le nem vgja a prncskkat.
A tsztaszleket vatosan lehzzuk, hogy a tszta a formba maradjon. Sajt nyomkanalval, egyesvel kinyomkodjuk a prncskkat s a Szilikon Stlapra helyezzk ket. sszekeverjk a tojssrgjt a tejjel s a prncskk tetejre kenjk. Ne kerljn a prncskk oldalra, mert a tojs megakadlyozza az emelkedst. A vgn megszrjuk szezmmaggal. 200 C-ra elmelegitett stben kb. 13 percig stjk, amg jl fel nem emelkedik, ropogs s aranybarna nem lesz.
Trs pogcsa
Hozzvalk: 15 dkg vaj, 15 dkg tehntr, 1 tojs, stpor (a liszthez keverve), 1 evkanl 20%-os tejfl, 23 dkg rtesliszt, 6 g stpor, s, szezmmag
Elkszts
A Konyhamvsz Kevertlban jl sszedolgozzuk a Krumplinyomval a vajat, trt, tojst s tejflt, hozztesszk a stporral sszekevert lisztet s st.
Kzzel jl sszegyrjuk - tegynk hozz mg tejflt, ha kemny lenne a tszta. Lisztszrval lisztezzk a Gyrlapot, Nyjtval akkorra nyjtjuk a tsztt, hogy a lisztezett Tsztacsodra helyezve mindkt vgn 1-1 sort ne fedjen.
Lisztezzk a tsztt s erteljes mozdulattal - kzprl mindkt irnyba - vgiggrgetjk rajta a Nyjtt. A nyomkanllal kinyomkodjuk a tsztt; zsiradkkal megkent stlapra tesszk - hagyjunk kztk helyet, mert a stportl "megnnek".
Megkenjk tojssal, megszrjuk szezmmaggal.
Elmelegtett stben megstjk - gzstben 4-es fokozaton, kb. 18 perc alatt. Ebbl a tsztbl 50 db pogcsa lesz.
Vltozatok: Juhtrs, teperts, vajas s kelt tsztbl apr pogcsk.
Linzertsztbl des stemny; a tsztba keverjnk dit, mogyort vagy mkot. Sts utn forgassuk vanlis porcukorba.
Narancsos trval tlttt ravioli fahjas meggyntettel
Hozzvalk: 60 dkg finomliszt, 1 db kisebb hjban ftt burgonya, 3 db tojs, 1 mokkskanl s, hideg vz, 50 dkg tr, 2 db tojssrgja, 4 ppozott evkanl cukor, 1 db narancs, 40 dkg zsemlemorzsa, 0,5 l meggyl, 2 ppozott evkanl barnacukor, fl csomag vanlis pudingpor, 1 dl tejszn, citromf a dsztshez
A finomlisztet a Konyhamvsz Kevertlba tesszk, hozzadjuk a Krumplinyomval ppesre trt hjban ftt burgonyt, a tojsokat, a st s annyi hideg vizet, hogy knnyen gyrhat tsztt kapjunk.
1-2 rra htbe tesszk. A tltelkhez a trt a tojssrgkkal, a cukorral, egy csipet sval krmesre mixeljk a Konyhai Mindenttudban, majd hozzkeverjk a narancs reszelt hjt, s a Tupperware Konyhai Kssel apr kockkra vgott hst.
A tsztt ngyfel osztjuk, majd lisztezett Gyrlapon egy milimter vkonysgra nyjtjuk.
Az egyik tsztalapot a lisztezett szaggatra fektetjk, a mlyedseibe egy-egy sajt kiskanl tltelket kanalazunk. A kzket vizes ecsettel krbekenjk, majd rfektetjk a msik tsztalapot s erteljes mozdulattal vgiggrgetjk rajta a Nyjtt.
A szaggatt megfordtjuk, sajt lisztezett trolednyre tesszk s a nyomkanllal kinyomkodjuk a ksz raviolikat.
Ss forrsban lv vzben kifzzk. Kzben a zsemlemorzst a Mesterszakcs Serpenyben szrazon vilgosbarnra pirtjuk. A kiftt, lebltett raviolikat megforgatjuk a morzsban.
A mrtshoz felforraljuk a meggylt a barnacukorral, a kevs hideg vzzel simra kevert vanliapudinggal besrtjk. Ha felforrt, a tejsznt is belefzzk.
Tlalskor a raviolikat tnyrra halmozzuk, krbelocsoljuk a meggymrtssal s friss citromfvel dsztjk.


|