TÁLALÓMESTER
Tésztás ételek készítése
A száraztésztát öntsük a Szűrőbetétbe, adjunk hozzá sót vagy Vegetát, majd lobogó forró vízzel öntsük nyakon. Annyi vizet öntsünk az edénybe, hogy az a tésztát bőven ellepje. Az edényt lezárva a tészta - fajtától függően - 8-20 perc alatt megfő.
Két különböző formájú, de hasonló főzési idejű tésztát főzhetünk egyszerrre, ha az elválasztót a szűrőbetétbe helyezzük.
Ha megfőtt a tészta (ezt menet közben ellenőrizhetjük), emeljük ki a vízből a szűrőbetétet, csöpögtessük le a tésztát, öntsük ki a vizet (ezalatt a fedőre helyezhetjük a szűrőbetétet), majd a tálba tegyük vissza a tésztát. Letakarva hosszú ideig meleg marad.
A tészta nem ragad le, nem fut ki. Leöblíteni nem kell. Sikértartalma nem fő ki, így egészségesebb lesz ételünk.
RECEPTEK TÁLALÓMESTERHEZ:
Tésztasaláta
A Szűrőbetétbe helyezzünk 50 dkg Gyermelyi vagy Durum száraztésztát, sót vagy Vegetát szórjunk rá. Öntsünk hozzá kb. 25-30 dkg nyers, de nem fagyos zöldségkeveréket, valamint 2-3 felkarikázott, nyers de nem fagyos virslit. Lobogó, forró vízzel öntsük fel, és főzzük készre. A lecsöpögtetett tésztát öntsük az edénybe, tegyünk rá tartátmártást, fűszerezzük, tálaljuk.
Túrógombóc
50 dkg túróból, 2 egész tojásból és 14 dkg búzadarából masszát készítünk, golyókat formálunk és a Szűrőbetétbe helyezzük azokat. (Bármilyen más recept alapján készített túrógombóc is megfő a Tálalómesterben). A lobogó, forró vizet az edénybe öntjük, ebbe merítjük bele a Szűrőbetétet a gombócokkal. Kb. 15-20 perc alatt fő meg. Prézlibe forgatva porcukros fahéjas tejföllel tálalhatjuk.
Almagombóc
A túrógombóchoz hasonlóan készül. Tésztája: 25 dkg reszelt alma, 12-14 evőkanál búzadara, csipet só, 1 tojás, vaníliás cukor. Az anyagokat kemény masszává dolgozzuk. Húsz perc pihentetés után gombócokat formálunk belőle, ezeket a Szűrőbetétbe rakjuk. Az edénybe forró, lobogó vizet öntünk, belesüllyesztjük a Szűrőbetétet a gombócokkal. Kb. 6 perc alatt elkészül. Cukros-fahéjas tejföllel kínáljuk.
Daragaluska
1 tojásból, 3 evőkanál olajból, 6 evőkanál búzadarából sóval, borssal masszát keverünk. A Szűrőbetétbe szaggatjuk a galuskákat, majd óvatosan beleengedjük a forró lébe. Kb. 10 perc alatt készülnek el és garantáltan egészben maradnak.
Hozzávalók
40 dkg valamilyen olasz tészta, só, 1-1 nagy piros, sárga és zöld húsú paprika, 2 zsenge padlizsán (kb. 30 dkg), 5-6 evőkanál olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 2-3 ágacska friss kakukkfű
Elkészítés
A tésztát a szokott módon a Tálalómesterben megfőzzük. Közben a Tupperware Szeletelőkés segítségével a paprikákat megtisztitjuk, a padlizsánok mindkét végét levágjuk, és az így előkészített zöldségeket apró kockákra (1*1 cm) vágjuk.
Ezeket együtt a megforrósított olajra dobjuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és kevergetve 3 percig pirítjuk. Ezután kissé megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott kakukkfüvet hozzáadjuk. Végül a tésztát beleforgatjuk és már tálaljuk is.
|