KELESZTŐ TÁLAK
RECEPTEK KELESZTŐ TÁLHOZ:
Alaprecept édes és sós süteményekhez
Hozzávalók: 4 dl tej, 3-4 dkg élesztő. 1 evőkanál cukor, 60 dkg liszt, 2 evőkanál só, 1 dl olaj
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez, sózzuk és hozzá adagoljuk a maradék tejet és az olajat. Összegyúrjuk, hogy egy cipóformát kapjunk, és a kelesztőtálba tesszük, hogy megkeljen. Nem szükséges dagasztani. Kb. 20 perc alatt megkel.
Ezután készíthetünk belőle pizzát, lángost, croissan-t, fánkot, kakaós vagy pizzás csigát, buktát, stb. Az Ínyencvarázzsal ajánlott mini sajtos-sonkás tekercset készíteni, mert nagyon finom! A tetejét tojásfehérjével kenjük meg, mert úgy szép fényes lesz.
|