tupper-receptek
MENÜ

Ultra Pro

Micro Gourmet

Mikrós Delikát

Rizsfőző

Tésztafőző

Gyöngyszem

MicroKanna

Tésztacsoda

Nokedliszaggató

Tálalómester

Mindenttudó

Turbó Aprító

Szilikon formák

Szilikon Király

Szilikon Mini Király

Szilikon Hercegnő

Szilikon Sütőlap

Szilikon Bon Bon

Desszertes Gyűrű

Ínyencvarázs

Töltike

Gyorskeverő

Krémharmónika

Habzsák

Kelesztő tál

Maxi Mix

Formázó Gyűrű

Akciók

Blog

 Főoldal

 

 
Linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2010-08-15
 
-Mindenttudó

MINDENTTUDÓ

 

RECEPTEK MINDENTTUDÓHOZ:

 

 

Hozzávalók
2-3 db avokádó (lehetőség szerint érettebbek), 4-5 gerezd fokhagyma, 2 szem paradicsom, 1-2 evőkanál vajkrém, 0,5 dl olíva olaj, chili paprika, mustár, só, bors
 
Elkészítés
Az avokádókat félbevágjuk, eltávolítjuk a magjukat és egy kanál segítségével a Konyhai Mindenttudóba kanalazzuk a belsejüket. A paradicsomokat is félbevágjuk, a magjukat kikanalazzuk, és csak a húsos részüket szintén a Konyhai Mindenttudóba tesszük. Végül a fokhagymákat meghámozzuk és az egész gerezdeket is a többi hozzávaló mellé adjuk. Meglocsoljuk olíva olajjal, hozzáadjuk az 1-2 evőkanál vajkrémet, majd ízlés szerint sóval, borssal, a chili paprikával és a mustárral ízesítjük. Az egészet jól összekeverjük és hidegen tortilla chipsszel tálaljuk.
 
 
Citromos tonhal krém
 
Hozzávalók
2 db tonhalkonzerv, 1 db lilahagyma, 1 dl majonéz, 2 db citrom, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors
 
Elkészítés
A nagyobb darabokra vágott lilahagymát és petrezselymet a Konyhai Mindenttudóval összeaprítjuk. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhal konzervet, a majonézt és az egyik citrom kicsavart levét. Krémesre mixeljük és sóval, borssal ízesítjük. Jól lehűtve friss kenyérrel kínáljuk.

Hozzávalók
1 nagy pohár sűrű tejföl, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 dkg füstölt karaván sajt, só, frissen őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál friss rozmaring, 2 szál friss kakukkfű, 1 csokor petrezselyem
 
Elkészítés
A sűrű tejfölt a Konyhai Mindenttudóba kanalazzuk, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot, és a Konyhai Malommal finomra reszelt füstölt sajtot.
Sóval, borssal, az apróra vágott fokhagymával, rozmaringgal, kakukkfűvel, petrezselyemmel fűszerezzük és krémesre keverjük. Végül hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor friss ropogós zöldségekkel, rozsos kenyérrel, pékáruval kínáljuk.

Hozzávalók
1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg csiperke gomba, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 db zöldpaprika, 3 db kemény húsú paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 0,5 dl olivaolaj
A majonézhez: 1 db tojás sárgája, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 dl olívaolaj, 1 dl sűrű tejföl, só, frissen őrölt bors, porcukor, 1 db nagyobb citrom

 
Elkészítés
A meghámozott vöröshagymát, a megmosott gombát, a kimagozott kaliforniai paprikát, a zöldpaprikát, a kimagozott paradicsomot, a megmosott petrezselymet a Tupperware Konyhai Késsel nagyobb darabokra vágjuk és a Konyhai Mindenttudóba tesszük, majd ezzel apróra vagdaljuk.
Az apróra vágott zöldségeket a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben forró olajon megpirítjuk, majd kihűtjük. A majonézhez a tojás sárgáját, a dijoni mustárt a Konyhai Mindenttudóba tesszük, majd folyamatosan keverve hozzáöntjük az olivaolajat, és krémesre keverjük.
Ezután hozzáadjuk a sűrű tejfölt, sóval, frissen őrölt borssal, porcukorral, a citrom kicsavart levével ízesitjük, és simára keverjük. Végül belekeverjük a sült zöldségeket, és hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor friss pékáruval kínáljuk.

Hozzávalók
1 nagy pohár sűrű tejföl, 2 evőkanál mascarpone krémsajt, 0,5 dl olívaolaj, 0,3 dl száraz fehérbor, 1 csokor zsenge zöldhagyma, só, frissen őrölt bors
 
Elkészítés
A sűrű tejfölt a Konyhai Mindenttudóba kanalazzuk, majd hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot, az olivaolajat, a száraz fehérbort, és krémesre keverjük.
Ezután beleszórjuk a vékony karikákra vágott zsenge zöldhagymát, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. Végül hütőben jól lehűtjük, és tálaláskor magvas, rozsos pékáruval kínáljuk.
 
Zelleres-paradicsom krém
 
Hozzávalók
6 db nagyobb paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, 3 szál zellerzöld, só, őrölt bors
 
Elkészítés
A paradicsomokat kimagozzuk, nagyobbra daraboljuk és a Konyhai Mindenttudóval összeaprítjuk. Tálkába tesszük, majd a megtisztított vörös- és fokhagymát is az előzőek szerint vagdaljuk. Az olívaolajat felforrósítjuk majd rádobjuk a hagymákat és ha kissé megpirult, belekeverjük a paradicsomot. Jól átkeverjük és az aprított zellerzölddel, sóval, borssal fűszerezzük. Vigyázzunk, hogy a paradicsomot csak 3-4 percig süssük, mert gyorsan szétmállik. Jól lehűtjük és friss kenyérre kenve kiváló reggeli, uzsonna vagy vacsora.
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak