MINDENTTUDÓ
RECEPTEK MINDENTTUDÓHOZ:
Hozzávalók
2-3 db avokádó (lehetőség szerint érettebbek), 4-5 gerezd fokhagyma, 2 szem paradicsom, 1-2 evőkanál vajkrém, 0,5 dl olíva olaj, chili paprika, mustár, só, bors
Elkészítés
Az avokádókat félbevágjuk, eltávolítjuk a magjukat és egy kanál segítségével a Konyhai Mindenttudóba kanalazzuk a belsejüket. A paradicsomokat is félbevágjuk, a magjukat kikanalazzuk, és csak a húsos részüket szintén a Konyhai Mindenttudóba tesszük. Végül a fokhagymákat meghámozzuk és az egész gerezdeket is a többi hozzávaló mellé adjuk. Meglocsoljuk olíva olajjal, hozzáadjuk az 1-2 evőkanál vajkrémet, majd ízlés szerint sóval, borssal, a chili paprikával és a mustárral ízesítjük. Az egészet jól összekeverjük és hidegen tortilla chipsszel tálaljuk.
Citromos tonhal krém
Hozzávalók
2 db tonhalkonzerv, 1 db lilahagyma, 1 dl majonéz, 2 db citrom, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors
Elkészítés
A nagyobb darabokra vágott lilahagymát és petrezselymet a Konyhai Mindenttudóval összeaprítjuk. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhal konzervet, a majonézt és az egyik citrom kicsavart levét. Krémesre mixeljük és sóval, borssal ízesítjük. Jól lehűtve friss kenyérrel kínáljuk.
Hozzávalók
1 nagy pohár sűrű tejföl, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 dkg füstölt karaván sajt, só, frissen őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál friss rozmaring, 2 szál friss kakukkfű, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A sűrű tejfölt a Konyhai Mindenttudóba kanalazzuk, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot, és a Konyhai Malommal finomra reszelt füstölt sajtot.
Sóval, borssal, az apróra vágott fokhagymával, rozmaringgal, kakukkfűvel, petrezselyemmel fűszerezzük és krémesre keverjük. Végül hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor friss ropogós zöldségekkel, rozsos kenyérrel, pékáruval kínáljuk.
Hozzávalók
1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg csiperke gomba, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 db zöldpaprika, 3 db kemény húsú paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 0,5 dl olivaolaj
A majonézhez: 1 db tojás sárgája, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 dl olívaolaj, 1 dl sűrű tejföl, só, frissen őrölt bors, porcukor, 1 db nagyobb citrom
Elkészítés
A meghámozott vöröshagymát, a megmosott gombát, a kimagozott kaliforniai paprikát, a zöldpaprikát, a kimagozott paradicsomot, a megmosott petrezselymet a Tupperware Konyhai Késsel nagyobb darabokra vágjuk és a Konyhai Mindenttudóba tesszük, majd ezzel apróra vagdaljuk.
Az apróra vágott zöldségeket a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben forró olajon megpirítjuk, majd kihűtjük. A majonézhez a tojás sárgáját, a dijoni mustárt a Konyhai Mindenttudóba tesszük, majd folyamatosan keverve hozzáöntjük az olivaolajat, és krémesre keverjük.
Ezután hozzáadjuk a sűrű tejfölt, sóval, frissen őrölt borssal, porcukorral, a citrom kicsavart levével ízesitjük, és simára keverjük. Végül belekeverjük a sült zöldségeket, és hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor friss pékáruval kínáljuk.
Hozzávalók
1 nagy pohár sűrű tejföl, 2 evőkanál mascarpone krémsajt, 0,5 dl olívaolaj, 0,3 dl száraz fehérbor, 1 csokor zsenge zöldhagyma, só, frissen őrölt bors
Elkészítés
A sűrű tejfölt a Konyhai Mindenttudóba kanalazzuk, majd hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot, az olivaolajat, a száraz fehérbort, és krémesre keverjük.
Ezután beleszórjuk a vékony karikákra vágott zsenge zöldhagymát, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. Végül hütőben jól lehűtjük, és tálaláskor magvas, rozsos pékáruval kínáljuk.
Zelleres-paradicsom krém
Hozzávalók
6 db nagyobb paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, 3 szál zellerzöld, só, őrölt bors
Elkészítés
A paradicsomokat kimagozzuk, nagyobbra daraboljuk és a Konyhai Mindenttudóval összeaprítjuk. Tálkába tesszük, majd a megtisztított vörös- és fokhagymát is az előzőek szerint vagdaljuk. Az olívaolajat felforrósítjuk majd rádobjuk a hagymákat és ha kissé megpirult, belekeverjük a paradicsomot. Jól átkeverjük és az aprított zellerzölddel, sóval, borssal fűszerezzük. Vigyázzunk, hogy a paradicsomot csak 3-4 percig süssük, mert gyorsan szétmállik. Jól lehűtjük és friss kenyérre kenve kiváló reggeli, uzsonna vagy vacsora.
|