
MINDENTTUD
RECEPTEK MINDENTTUDHOZ:

Hozzvalk
2-3 db avokd (lehetsg szerint rettebbek), 4-5 gerezd fokhagyma, 2 szem paradicsom, 1-2 evkanl vajkrm, 0,5 dl olva olaj, chili paprika, mustr, s, bors
Elkszts
Az avokdkat flbevgjuk, eltvoltjuk a magjukat s egy kanl segtsgvel a Konyhai Mindenttudba kanalazzuk a belsejket. A paradicsomokat is flbevgjuk, a magjukat kikanalazzuk, s csak a hsos rszket szintn a Konyhai Mindenttudba tesszk. Vgl a fokhagymkat meghmozzuk s az egsz gerezdeket is a tbbi hozzval mell adjuk. Meglocsoljuk olva olajjal, hozzadjuk az 1-2 evkanl vajkrmet, majd zls szerint sval, borssal, a chili paprikval s a mustrral zestjk. Az egszet jl sszekeverjk s hidegen tortilla chipsszel tlaljuk.
Citromos tonhal krm
Hozzvalk
2 db tonhalkonzerv, 1 db lilahagyma, 1 dl majonz, 2 db citrom, 1 csokor petrezselyem, s, rlt bors
Elkszts
A nagyobb darabokra vgott lilahagymt s petrezselymet a Konyhai Mindenttudval sszeaprtjuk. Ezutn hozzadjuk a lecsepegtetett tonhal konzervet, a majonzt s az egyik citrom kicsavart levt. Krmesre mixeljk s sval, borssal zestjk. Jl lehtve friss kenyrrel knljuk.

Hozzvalk
1 nagy pohr sr tejfl, 1 kis pohr natr joghurt, 10 dkg fstlt karavn sajt, s, frissen rlt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 szl friss rozmaring, 2 szl friss kakukkf, 1 csokor petrezselyem
Elkszts
A sr tejflt a Konyhai Mindenttudba kanalazzuk, majd hozzadjuk a natr joghurtot, s a Konyhai Malommal finomra reszelt fstlt sajtot.
Sval, borssal, az aprra vgott fokhagymval, rozmaringgal, kakukkfvel, petrezselyemmel fszerezzk s krmesre keverjk. Vgl htben jl lehtjk. Tlalskor friss ropogs zldsgekkel, rozsos kenyrrel, pkruval knljuk.

Hozzvalk
1 kis fej vrshagyma, 10 dkg csiperke gomba, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 db zldpaprika, 3 db kemny hs paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 0,5 dl olivaolaj
A majonzhez: 1 db tojs srgja, 1 evkanl dijoni mustr, 1 dl olvaolaj, 1 dl sr tejfl, s, frissen rlt bors, porcukor, 1 db nagyobb citrom
Elkszts
A meghmozott vrshagymt, a megmosott gombt, a kimagozott kaliforniai paprikt, a zldpaprikt, a kimagozott paradicsomot, a megmosott petrezselymet a Tupperware Konyhai Kssel nagyobb darabokra vgjuk s a Konyhai Mindenttudba tesszk, majd ezzel aprra vagdaljuk.
Az aprra vgott zldsgeket a Mesterszakcs Nagy Nyeles Serpenyben forr olajon megpirtjuk, majd kihtjk. A majonzhez a tojs srgjt, a dijoni mustrt a Konyhai Mindenttudba tesszk, majd folyamatosan keverve hozzntjk az olivaolajat, s krmesre keverjk.
Ezutn hozzadjuk a sr tejflt, sval, frissen rlt borssal, porcukorral, a citrom kicsavart levvel zesitjk, s simra keverjk. Vgl belekeverjk a slt zldsgeket, s htben jl lehtjk. Tlalskor friss pkruval knljuk.

Hozzvalk
1 nagy pohr sr tejfl, 2 evkanl mascarpone krmsajt, 0,5 dl olvaolaj, 0,3 dl szraz fehrbor, 1 csokor zsenge zldhagyma, s, frissen rlt bors
Elkszts
A sr tejflt a Konyhai Mindenttudba kanalazzuk, majd hozzadjuk a mascarpone krmsajtot, az olivaolajat, a szraz fehrbort, s krmesre keverjk.
Ezutn beleszrjuk a vkony karikkra vgott zsenge zldhagymt, szzuk, borsozzuk, s sszekeverjk. Vgl htben jl lehtjk, s tlalskor magvas, rozsos pkruval knljuk.
Zelleres-paradicsom krm
Hozzvalk
6 db nagyobb paradicsom, 1 fej vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olvaolaj, 3 szl zellerzld, s, rlt bors
Elkszts
A paradicsomokat kimagozzuk, nagyobbra daraboljuk s a Konyhai Mindenttudval sszeaprtjuk. Tlkba tesszk, majd a megtiszttott vrs- s fokhagymt is az elzek szerint vagdaljuk. Az olvaolajat felforrstjuk majd rdobjuk a hagymkat s ha kiss megpirult, belekeverjk a paradicsomot. Jl tkeverjk s az aprtott zellerzlddel, sval, borssal fszerezzk. Vigyzzunk, hogy a paradicsomot csak 3-4 percig sssk, mert gyorsan sztmllik. Jl lehtjk s friss kenyrre kenve kivl reggeli, uzsonna vagy vacsora.
|