DESSZERTES GYŰRŰ
RECEPTEK DESSZERTES GYŰRŰHÖZ:
Epres bomba
Hozzávalók: 25 dkg túró; 1 tasak gyors rizs; ½ l tej; ½ kg eper; ½ l tejszín; 15 dkg vaníliás cukor; 3 dkg zselatin
Elkészítés: A tejet felforraljuk és a tasakban félpuhára fõzött rizst hozzáadva tejberizst készítünk belõle, majd hagyjuk kihûlni. A túrót áttörjük a krumplinyomóval. A 2 literes Mérõ-Mixben az epret összeturmixoljuk a porcukorral, utána a túrót is hozzákeverjük az Új Hullám Keverõvel. Ezután ezeket az Új Hullám nagy tálba rakjuk és a hideg rizst belekavarjuk. A zselatint kevés vízben – melegítve – feloldjuk, majd ezt is belekavarjuk. A tejszint a Maxi-Mixbe kemény habbá rázzuk és a gyümölcsös túróba forgatjuk. Ha ez elkészült kell hozzá 2 db Fesztivál vagy 1 Fesztivál és 1 Desszertes Gyûrû amibe beletöltjük és egy pár órára hûtõbe tesszük. Ezután ha jól összeállt készíthetünk emeletes tortát, ugyanis a Desszertes Gyûrû közepén található üres térbe még rakhatunk gyümölcsöket gyümölcskocsonyával, majd a Fesztiválból a tetejére helyezzük a másik felét és kész az emeletes bomba.
Müzlibomba
Hozzávalók: 1 pohár rizs, 1 pohár víz, 1 pohár tej, 1 pohár müzli (legjobb a gyümölcsös), 1 cs. Vaníliás cukor, porcukor ízlés szerint
Elkészítése: A Mikroplusszban tejberizst készítek. Ha kihűlt, hozzákeverem a müzlit, tetszés szerinti porcukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet beleöntöm a Desszertes Gyûrûbe, 1 órára a hûtõszekrénybe teszem.
A tetejére készíthetünk csoki vagy vanília öntetet a Mix-Fix segítségével.
Orosz krémtorta (sütés nélkül)
Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, egy evõkanál zselatin (kb. 2 dkg), 15 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 dl tej, 10 dkg vaj, 1/2 l tejszín, 2-3 evõkanál rum, 20 dkg cukrozott gyümölcs (vagy kompót), 10 dkg rumba áztatott mazsola, 1 cs. Vaníliás cukor, 2 evõkanál porcukor.
Elkészítés: A cukrot habosra keverjük a tojássárgájával meg a tejjel, és gõz fölött sûrûre fõzzük. A tûzrõl levéve, beletesszük a vaníliás cukrot és ha kihûlt, az elõre kikevert vajat, a langyos tejben megáztatott zselatint (ha csomós át kell szûrni) és a tejszín felét kemény habbá verve. Elkészíthetjük a Desszertesgyûrûben és a Fesztiválban is! Rétegezve úgy rakjuk le, hogy a rétegek közét megszórjuk apróra vágott cukrozott gyümölccsel meg a rumba áztatott mazsolával. A tetejére babapiskóta kerüljön! (Ha kiöntjük a formából ez lesz az alja. ) 1-2 órára hûtõszekrénybe rakjuk. Tálalás elõtt kiborítjuk a formából és bevonjuk a tejszín másik felével, amit elõtte porcukorral ízesítettünk és kemény habbá vertünk.
Gyümölcsös joghurt torta
Hozzávalók
2,5 dl natúr joghurt, 4 evőkanál méz, 2 dl édesített növényi tejszín, 1 citrom reszelt héja, 1,5 csomag zselatin, 2 db barackbefőtt, 6 dkg cseresznyebefőtt, 6 dkg mirelit piros ribizli, 6 dkg mirelit fekete szeder, 1 csokor citromfű a díszítéshez
Elkészítés
A natúr joghurtot a Konyhaművész Keverőtálba öntjük, majd Szilikon Keverővel belekeverjük a mézet. A növényi tejszínt a Konyhai Mindenttudó segítségével kemény habbá verjük, majd a Kézi Reszelővel reszelt citromhéjjal együtt, lazán a joghurtba forgatjuk.
A zselatint egy deci forrásban lévő vízbe szórjuk, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Ezután folyamatosan keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Ha melegre hűlt, a joghurtos habhoz öntjük, gyorsan elkeverjük, majd beleszórjuk a Tupperware Szeletelőkéssel apró kockákra vágott barackot és a többi gyümölcsöt. Gyorsan, de lazán átforgatjuk, hogy a hideg gyümölcsök hatására a zselatinos hab ne dermedjen meg. Ezután a Desszertes Gyűrűbe töltjük, és 2-3 órát hűtőbe tesszük megdermedni.
Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk és kiborítjuk belőle a joghurt tortát. Süteményes tálra tesszük, cikkekre vágjuk és friss citromfűvel díszítjük.
Csipet-csapat kedvence
Hozzávalók: 2 csomag pudingpor (lehet különbözõ ízû), 1 liter tej, 30 dkg cukor, 1 doboz õszibarack befõtt, 8 db babapiskóta, 5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés: A pudingport a Mix-Fix-ben 2 dl tejjel és a cukorral jól összerázzuk, majd a többi tejhez öntjük és kevergetve sûrûre fõzzük. Ha kétféle port használunk mégegyszer ismételjük meg. 0, 5 liternyi pudingot a kiöblített Desszertes Gyûrûbe öntünk, majd megszórjuk az apró kockára vágott õszibarackkal és a durvára morzsolt babapiskótával. Óvatosan ráöntjük a második 0, 5 liter pudingot és miután kihűlt hûtõszekrényben 2 órát pihentetjük. A Desszertes Gyûrû fedelére borítjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk és õszibarack kockákkal díszítjük.
Sütés nélküli TÚRÓ TORTA
1/2 kg túró, 23dkg cukor, 1cs vaníliás cukor, 10dkg vaj. Ezeket habosra keverni. Félre tesszük. 3dl tejjel elkeverni egy 25 g-os zselatint, felfőzni, de nem forralni. Ezt össze keverni a túró krémmel, hűtjük, és torta formába öntjük, hűtőbe tesszük míg teljesen megdermed. Utána ki lehet rakni gyümölcsel, vagy csak simán. Elkészítjük a kocsonyát. 1dl tömény szörpöt, 2, 5 dl vizet, 1 e. kanál cukrot, 25g-os zselatint felfőzni, ha kihűlt a túrókrémre önteni, és hűtőbe tenni
Ugyanezt megteheted 3 adag pudinggal, akár rétegesen is.
Rizibizi vagy zöldséges rizs, a közepébe betöltöd tálalás után a pörköltet.
Malakoff torta
Hozzávalók:
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 db tojás, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg kakaó, 1 evőkanál rum, 1 doboz babapiskóta
15 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral és egyenként hozzáadott tojássárgájával. A maradék 5 dkg vajból liszttel és tejjel főzött, majd kihűtött besamelt lassanként adagolva hozzákeverjük. Adunk hozzá kakaót, rumot és a tojások keményre vert habját. Babapiskótát vaníliás-cukros tejbe mártunk és a desszertgyűrű formát körbe kibéleljük, a krémet a többi piskótával lerakjuk. Tetejére (kiborítva ez lesz az alja) piskóta kerüljön. 1 napra hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük.
Gesztenye torta
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 30 dkg darált keksz, 25 dkg vaj, 3-4 teáskanál rum, 30 dkg meggy, 10 dkg porcukor, 1-1 ½ dl tej, 1 pohár tejszín
A darált kekszet, 15 dkg puha vajat, rumot és 5 dkg porcukrot összekeverjük és kibéleljük vele a desszertgyűrű oldalát. Beletesszük a következő krémet: kikeverjük a gesztenyemasszát 5 dkg porcukorral, 10 dkg vajjal és annyi tejjel, hogy puha krémet kapjunk. Desszertgyűrűbe öntjük. Kimagozott meggyet szurkálunk bele. Ezután lehűtjük, tálaláskor a mix-fixben készített tejszínhabbal vagy csokimázzal díszíthetjük.
Csokoládéparfé
Hozzávalók:
12 dkg csokoládé, 6 dl tejszín, 3 db tojássárgája, ¼ rúd vanília, 12 dkg porcukor
A csokoládét lereszeljük és 4 dl tejszínt kemény habbá verjük. 2dl tejszínből, a tojássárgájából, a reszelt csokoládéból, a vaníliából, a cukorból forró vízgőz fölött krémet készítünk. A kihűlt krémmel lazán összekeverjük a tejszínhabot. A masszát a desszertgyűrű formába töltjük és mélyhűtőben 3-4 óra hosszat fagyasztjuk. Ha kész tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítjük.
Zöldséges túró
Hozzávalók:
50 dkg túró, 2 pohár tejföl, 1 csomag zselatin, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka=1/2 kígyóuborka,
1 csomag snidling; újhagyma; póréhagyma zöldje (zöldekkel finomabb), 1-1 csipet só, fűszerek
A zöldségeket apró kockákra vágjuk, összekeverjük a túróval. A zselatint a tejfölben elkeverjük, meglangyosítjuk-forralni nem szabad! Amikor hűlni kezd, belekeverjük a zöldséges túróba, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. A desszertes formába töltjük, lehűtjük.
Almatorta
Hozzávalók:
80 dkg reszelt alma, 5 dl víz, 6-8 evőkanál cukor, 2 csomag citrom pudingpor, 3-4 evőkanál rum ill. rumaroma, 1 doboz babapiskóta
A 2 csomag pudingport 1 dl vízzel mix-fixben elkeverjük. Az almát 4 dl vízben a cukorral megpároljuk (10-15 perc). Ha puha, hozzákeverjük az oldott pudingot. Jól összekeverjük és a desszertgyűrű formába öntjük. Rummal meglocsolt babapiskóta darabokat is rakhatunk bele, amikor kiöntjük a desszertes formába, így még finomabb és gazdagabb desszertet kapunk. Másnap borítjuk ki.
Húsvéti tojáslikőrparfé szederöntettel
Hozzávalók
6 db tojássárgája, 12 dkg porcukor, 1 dkg vaníliás cukor, fél narancs héja, 30 dkg tejszín, tojáslikőr ízlés szerint
A szederöntethez: 30 dkg mirelit szeder, 5 dkg cukor, csipetnyi fahéj és gyömbér, vaníliás cukor
Elkészítés
Tegyük a tojássárgáját, a cukrot és a narancshéjat a Konyhaművész Mini Tálba. Tegyünk forró vizet a Konyhaművész Nagy Tálba és tegyük rá a fröccsenésgátló tetőt. Helyezzük a nagy tál fölé a kicsit és kevergessük a Szilikon Keverővel addig, amíg habos lesz. Ízesítsük tojáslikőrrel. Rázzuk fel a tejszínt a Mix-Fixben, majd keverjük a tojásos keverékbe. Öntsük a Desszertes Gyűrűbe, majd fagyasszuk le.
A fagyasztott szedret zúzzuk össze a Krumplinyomóval, majd tegyük Mikrokannába a cukorral, a fahéjjal, a gyömbérrel és a vaníliás cukorral együtt, és főzzük fel a mikrohullámú sütőben.
A 2 literes Kristály Tálon szervírozzuk.
Hozzávalók
80 dkg pulykamell filé, só, őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál mustár, 1 dl olívaolaj, 1 nagy pohár tejföl, 0,5 dl étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db piros-zöld kaliforniai paprika, 16 dkg előfőzött zöldborsó, 1 csokor petrezselyem, 1 púpozott evőkanál zselatin, 1,5 dl szárnyas húsleves, saláta, sárgarépa, és friss zöldfűszerek a díszítéshez
Elkészítés
A pulykamellet Tupperware Konyhai vagy Hentes Késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, és a mustárral fűszerezzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, majd 2 L Friss Tálban 1-2 órát hűtőben pácoljuk, majd forró Kicsi Mesterszakács Nyeles Serpenyőben minden oldalukat pirosra sütjük.
Ha elkészült kihűtjük, ledaráljuk, és hozzáadjuk a tejfölt. Ezután a forró étolajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt paprikákat, az előfőzött zöldborsót, és sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel ízesítjük. 4-5 percig közepes tűzön pirítjuk, majd kihűtjük, és a tejfölös húsmasszához adjuk.
A zselatint a forró húslevesben feloldjuk, a pástétomhoz öntjük, és az egészet jól összekeverjük. Ezután a vízzel kiöblített Desszertes Gyűrűbe töltjük, és hűtőbe téve megdermesztjük.
Tálaláskor salátalevelekkel bélelt tányérra borítjuk, és sárgarépával, zöldfűszerekkel díszítjük.
|