tupper-receptek
MENÜ

Ultra Pro

Micro Gourmet

Mikrós Delikát

Rizsfőző

Tésztafőző

Gyöngyszem

MicroKanna

Tésztacsoda

Nokedliszaggató

Tálalómester

Mindenttudó

Turbó Aprító

Szilikon formák

Szilikon Király

Szilikon Mini Király

Szilikon Hercegnő

Szilikon Sütőlap

Szilikon Bon Bon

Desszertes Gyűrű

Ínyencvarázs

Töltike

Gyorskeverő

Krémharmónika

Habzsák

Kelesztő tál

Maxi Mix

Formázó Gyűrű

Akciók

Blog

 Főoldal

 

 
Linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2010-08-15
 
-Desszertes gyűrű

 

 

 DESSZERTES GYŰRŰ

 

RECEPTEK DESSZERTES GYŰRŰHÖZ:

 

 

Epres bomba

Hozzávalók: 25 dkg túró; 1 tasak gyors rizs; ½ l tej; ½ kg eper; ½ l tejszín; 15 dkg vaníliás cukor; 3 dkg zselatin

Elkészítés: A tejet felforraljuk és a tasakban félpuhára fõzött rizst hozzáadva tejberizst készítünk belõle, majd hagyjuk kihûlni. A túrót áttörjük a krumplinyomóval. A 2 literes Mérõ-Mixben az epret összeturmixoljuk a porcukorral, utána a túrót is hozzákeverjük az Új Hullám Keverõvel. Ezután ezeket az Új Hullám nagy tálba rakjuk és a hideg rizst belekavarjuk. A zselatint kevés vízben – melegítve – feloldjuk, majd ezt is belekavarjuk. A tejszint a Maxi-Mixbe kemény habbá rázzuk és a gyümölcsös túróba forgatjuk. Ha ez elkészült kell hozzá 2 db Fesztivál vagy 1 Fesztivál és 1 Desszertes Gyûrû amibe beletöltjük és egy pár órára hûtõbe tesszük. Ezután ha jól összeállt készíthetünk emeletes tortát, ugyanis a Desszertes Gyûrû közepén található üres térbe még rakhatunk gyümölcsöket gyümölcskocsonyával, majd a Fesztiválból a tetejére helyezzük a másik felét és kész az emeletes bomba.


Müzlibomba

Hozzávalók: 1 pohár rizs, 1 pohár víz, 1 pohár tej, 1 pohár müzli (legjobb a gyümölcsös), 1 cs. Vaníliás cukor, porcukor ízlés szerint

Elkészítése: A Mikroplusszban tejberizst készítek. Ha kihűlt, hozzákeverem a müzlit, tetszés szerinti porcukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet beleöntöm a Desszertes Gyûrûbe, 1 órára a hûtõszekrénybe teszem.

A tetejére készíthetünk csoki vagy vanília öntetet a Mix-Fix segítségével.



Orosz krémtorta (sütés nélkül)

Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, egy evõkanál zselatin (kb. 2 dkg), 15 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 dl tej, 10 dkg vaj, 1/2 l tejszín, 2-3 evõkanál rum, 20 dkg cukrozott gyümölcs (vagy kompót), 10 dkg rumba áztatott mazsola, 1 cs. Vaníliás cukor, 2 evõkanál porcukor.

Elkészítés: A cukrot habosra keverjük a tojássárgájával meg a tejjel, és gõz fölött sûrûre fõzzük. A tûzrõl levéve, beletesszük a vaníliás cukrot és ha kihûlt, az elõre kikevert vajat, a langyos tejben megáztatott zselatint (ha csomós át kell szûrni) és a tejszín felét kemény habbá verve. Elkészíthetjük a Desszertesgyûrûben és a Fesztiválban is! Rétegezve úgy rakjuk le, hogy a rétegek közét megszórjuk apróra vágott cukrozott gyümölccsel meg a rumba áztatott mazsolával. A tetejére babapiskóta kerüljön! (Ha kiöntjük a formából ez lesz az alja. ) 1-2 órára hûtõszekrénybe rakjuk. Tálalás elõtt kiborítjuk a formából és bevonjuk a tejszín másik felével, amit elõtte porcukorral ízesítettünk és kemény habbá vertünk.

 
 
 
Gyümölcsös joghurt torta
 
Hozzávalók
2,5 dl natúr joghurt, 4 evőkanál méz, 2 dl édesített növényi tejszín, 1 citrom reszelt héja, 1,5 csomag zselatin, 2 db barackbefőtt, 6 dkg cseresznyebefőtt, 6 dkg mirelit piros ribizli, 6 dkg mirelit fekete szeder, 1 csokor citromfű a díszítéshez
 
Elkészítés
A natúr joghurtot a Konyhaművész Keverőtálba öntjük, majd Szilikon Keverővel belekeverjük a mézet. A növényi tejszínt a Konyhai Mindenttudó segítségével kemény habbá verjük, majd a Kézi Reszelővel reszelt citromhéjjal együtt, lazán a joghurtba forgatjuk.
A zselatint egy deci forrásban lévő vízbe szórjuk, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Ezután folyamatosan keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Ha melegre hűlt, a joghurtos habhoz öntjük, gyorsan elkeverjük, majd beleszórjuk a Tupperware Szeletelőkéssel apró kockákra vágott barackot és a többi gyümölcsöt. Gyorsan, de lazán átforgatjuk, hogy a hideg gyümölcsök hatására a zselatinos hab ne dermedjen meg. Ezután a Desszertes Gyűrűbe töltjük, és 2-3 órát hűtőbe tesszük megdermedni.
Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk és kiborítjuk belőle a joghurt tortát. Süteményes tálra tesszük, cikkekre vágjuk és friss citromfűvel díszítjük.
 
 
 
Csipet-csapat kedvence

Hozzávalók: 2 csomag pudingpor (lehet különbözõ ízû), 1 liter tej, 30 dkg cukor, 1 doboz õszibarack befõtt, 8 db babapiskóta, 5 dkg kókuszreszelék.

Elkészítés: A pudingport a Mix-Fix-ben 2 dl tejjel és a cukorral jól összerázzuk, majd a többi tejhez öntjük és kevergetve sûrûre fõzzük. Ha kétféle port használunk mégegyszer ismételjük meg. 0, 5 liternyi pudingot a kiöblített Desszertes Gyûrûbe öntünk, majd megszórjuk az apró kockára vágott õszibarackkal és a durvára morzsolt babapiskótával. Óvatosan ráöntjük a második 0, 5 liter pudingot és miután kihűlt hûtõszekrényben 2 órát pihentetjük. A Desszertes Gyûrû fedelére borítjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk és õszibarack kockákkal díszítjük.
 
 
Sütés nélküli TÚRÓ TORTA

1/2 kg túró, 23dkg cukor, 1cs vaníliás cukor, 10dkg vaj. Ezeket habosra keverni. Félre tesszük. 3dl tejjel elkeverni egy 25 g-os zselatint, felfőzni, de nem forralni. Ezt össze keverni a túró krémmel, hűtjük, és torta formába öntjük, hűtőbe tesszük míg teljesen megdermed. Utána ki lehet rakni gyümölcsel, vagy csak simán. Elkészítjük a kocsonyát. 1dl tömény szörpöt, 2, 5 dl vizet, 1 e. kanál cukrot, 25g-os zselatint felfőzni, ha kihűlt a túrókrémre önteni, és hűtőbe tenni

Ugyanezt megteheted 3 adag pudinggal, akár rétegesen is.

 
 

Rizibizi vagy zöldséges rizs, a közepébe betöltöd tálalás után a pörköltet.
 
 
Malakoff torta

Hozzávalók:
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 db tojás, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg kakaó, 1 evőkanál rum, 1 doboz babapiskóta

15 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral és egyenként hozzáadott tojássárgájával. A maradék 5 dkg vajból liszttel és tejjel főzött, majd kihűtött besamelt lassanként adagolva hozzákeverjük. Adunk hozzá kakaót, rumot és a tojások keményre vert habját. Babapiskótát vaníliás-cukros tejbe mártunk és a desszertgyűrű formát körbe kibéleljük, a krémet a többi piskótával lerakjuk. Tetejére (kiborítva ez lesz az alja) piskóta kerüljön. 1 napra hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük.

Gesztenye torta

Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 30 dkg darált keksz, 25 dkg vaj, 3-4 teáskanál rum, 30 dkg meggy, 10 dkg porcukor, 1-1 ½ dl tej, 1 pohár tejszín

A darált kekszet, 15 dkg puha vajat, rumot és 5 dkg porcukrot összekeverjük és kibéleljük vele a desszertgyűrű oldalát. Beletesszük a következő krémet: kikeverjük a gesztenyemasszát 5 dkg porcukorral, 10 dkg vajjal és annyi tejjel, hogy puha krémet kapjunk. Desszertgyűrűbe öntjük. Kimagozott meggyet szurkálunk bele. Ezután lehűtjük, tálaláskor a mix-fixben készített tejszínhabbal vagy csokimázzal díszíthetjük.
 
 
Csokoládéparfé

Hozzávalók:
12 dkg csokoládé, 6 dl tejszín, 3 db tojássárgája, ¼ rúd vanília, 12 dkg porcukor

A csokoládét lereszeljük és 4 dl tejszínt kemény habbá verjük. 2dl tejszínből, a tojássárgájából, a reszelt csokoládéból, a vaníliából, a cukorból forró vízgőz fölött krémet készítünk. A kihűlt krémmel lazán összekeverjük a tejszínhabot. A masszát a desszertgyűrű formába töltjük és mélyhűtőben 3-4 óra hosszat fagyasztjuk. Ha kész tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítjük.

Zöldséges túró

Hozzávalók:
50 dkg túró, 2 pohár tejföl, 1 csomag zselatin, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka=1/2 kígyóuborka,
1 csomag snidling; újhagyma; póréhagyma zöldje (zöldekkel finomabb), 1-1 csipet só, fűszerek

A zöldségeket apró kockákra vágjuk, összekeverjük a túróval. A zselatint a tejfölben elkeverjük, meglangyosítjuk-forralni nem szabad! Amikor hűlni kezd, belekeverjük a zöldséges túróba, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. A desszertes formába töltjük, lehűtjük.

Almatorta

Hozzávalók:
80 dkg reszelt alma, 5 dl víz, 6-8 evőkanál cukor, 2 csomag citrom pudingpor, 3-4 evőkanál rum ill. rumaroma, 1 doboz babapiskóta

A 2 csomag pudingport 1 dl vízzel mix-fixben elkeverjük. Az almát 4 dl vízben a cukorral megpároljuk (10-15 perc). Ha puha, hozzákeverjük az oldott pudingot. Jól összekeverjük és a desszertgyűrű formába öntjük. Rummal meglocsolt babapiskóta darabokat is rakhatunk bele, amikor kiöntjük a desszertes formába, így még finomabb és gazdagabb desszertet kapunk. Másnap borítjuk ki.
 

 

Húsvéti tojáslikőrparfé szederöntettel

 
Hozzávalók
6 db tojássárgája, 12 dkg porcukor, 1 dkg vaníliás cukor, fél narancs héja, 30 dkg tejszín, tojáslikőr ízlés szerint
 
A szederöntethez: 30 dkg mirelit szeder, 5 dkg cukor, csipetnyi fahéj és gyömbér, vaníliás cukor
 
Elkészítés
Tegyük a tojássárgáját, a cukrot és a narancshéjat a Konyhaművész Mini Tálba. Tegyünk forró vizet a Konyhaművész Nagy Tálba és tegyük rá a fröccsenésgátló tetőt. Helyezzük a nagy tál fölé a kicsit és kevergessük a Szilikon Keverővel addig, amíg habos lesz. Ízesítsük tojáslikőrrel. Rázzuk fel a tejszínt a Mix-Fixben, majd keverjük a tojásos keverékbe. Öntsük a Desszertes Gyűrűbe, majd fagyasszuk le.

A fagyasztott szedret zúzzuk össze a Krumplinyomóval, majd tegyük Mikrokannába a cukorral, a fahéjjal, a gyömbérrel és a vaníliás cukorral együtt, és főzzük fel a mikrohullámú sütőben.
A 2 literes Kristály Tálon szervírozzuk.

Hozzávalók
80 dkg pulykamell filé, só, őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál mustár, 1 dl olívaolaj, 1 nagy pohár tejföl, 0,5 dl étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db piros-zöld kaliforniai paprika, 16 dkg előfőzött zöldborsó, 1 csokor petrezselyem, 1 púpozott evőkanál zselatin, 1,5 dl szárnyas húsleves, saláta, sárgarépa, és friss zöldfűszerek a díszítéshez
 
Elkészítés
A pulykamellet Tupperware Konyhai vagy Hentes Késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, és a mustárral fűszerezzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, majd 2 L Friss Tálban 1-2 órát hűtőben pácoljuk, majd forró Kicsi Mesterszakács Nyeles Serpenyőben minden oldalukat pirosra sütjük.
Ha elkészült kihűtjük, ledaráljuk, és hozzáadjuk a tejfölt. Ezután a forró étolajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt paprikákat, az előfőzött zöldborsót, és sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel ízesítjük. 4-5 percig közepes tűzön pirítjuk, majd kihűtjük, és a tejfölös húsmasszához adjuk.
A zselatint a forró húslevesben feloldjuk, a pástétomhoz öntjük, és az egészet jól összekeverjük. Ezután a vízzel kiöblített Desszertes Gyűrűbe töltjük, és hűtőbe téve megdermesztjük.
Tálaláskor salátalevelekkel bélelt tányérra borítjuk, és sárgarépával, zöldfűszerekkel díszítjük.
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak