NOKEDLISZAGGATÓ
RECEPTEK NOKEDLISZAGGATÓHOZ:
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 db tojás, só, hideg víz, 0,5 dl olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db kicsi padlizsán, 1 db cukkini, 1 db kisebb karalábé, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, frissen őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tejföl, 15 dkg Anikó sajt
A lisztet a Konyhaművész Keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, és annyi hideg vizet, hogy könnyen keverhető galuskatésztát kapjunk.
Közben sós vizet forralunk, majd a tésztát a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval a forró vízbe szaggatjuk. Néha megkeverjük, hogy a galuska ne ragadjon össze, majd ha feljött a víz tetejére, lassú tűzön 3-4 percet főzzük.
Ezután hideg vízzel leöblítjük és jól lecsepegtetjük. Felforrósítjuk az olivaolajat, majd hozzáadjuk a fél karikákra szeletelt vöröshagymát, a padlizsánt, a cukkínit, a karalábét, és közepes tűzön rázogatva megpirítjuk.
Mielőtt lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a szeletelt zöldpaprikát, a paradicsomot, és sóval, frissen őrölt borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Ha elkészült, a galuska felét olajozott UltraPróba tesszük, majd ráöntjük a sóval simára kevert tejföl felét, ezután következik a fűszeres zöldségragu és a Konyhai Malommal lereszelt sajt fele.
Most jön a galuska másik fele, erre újból a tejföl, a zöldségragu. Végül jól megszórjuk a reszelt sajttal.
180 Cº-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük, majd ha elkészült 10 percet pihentetjük, kockákra vágva tálaljuk, és tejföllel, paradicsommal, zöldpaprikával, zöldfűszerekkel díszítjük.
Hozzávalók: 2 tojás, 1 mokkáskanál só, 50 dkg rétesliszt, 2 evőkanál olaj, 5 dkg zsiradék, 4 tojás, 1 dl tejföl, só, bors
Az 5,7 literes Mesterszakács Főzőedényben vizet forralunk. A Maxi-Mixben felütjük a 2 tojást, hozzáadunk annyi vizet, hogy összesen 3,5 dl legyen, és a sóval simára keverjük.
A lisztet a Lisztszórón átszitáljuk a Konyhaművész Keverőtálba, hozzáadjuk a tojásos keveréket, és széles mozdulatokkal összekeverjük.
A forrásban lévő vizet egy kissé megsózzuk, 2 evőkanál olajat öntünk bele, majd a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval a vízbe szaggatjuk a tésztát. Amint a víz színére jönnek, kiszedjük, a Mesterszakács Nyeles Serpenyőben felforrósított zsiradékhoz adjuk, lazán összekeverjük.
A Mix-Fix-ben egy csipet sóval, ízlés szerint borssal és tejföllel felverjük a maradék 4 tojást, összekeverjük a forró galuskával, és néhány percre mérsékelt tűzre tesszük, amíg a tojás éppen csak megkocsonyásodik rajta. Ecetes fejes salátával kínáljuk.
|