
NOKEDLISZAGGAT
RECEPTEK NOKEDLISZAGGATHOZ:

Hozzvalk: 60 dkg liszt, 3 db tojs, s, hideg vz, 0,5 dl olvaolaj, 1 fej vrshagyma, 1 db kicsi padlizsn, 1 db cukkini, 1 db kisebb karalb, 1 db zldpaprika, 2 db paradicsom, frissen rlt bors, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tejfl, 15 dkg Anik sajt
A lisztet a Konyhamvsz Kevertlba szitljuk, majd hozzadjuk a tojsokat, a st, s annyi hideg vizet, hogy knnyen keverhet galuskatsztt kapjunk.
Kzben ss vizet forralunk, majd a tsztt a Konyhamvsz Nokedli Szaggatval a forr vzbe szaggatjuk. Nha megkeverjk, hogy a galuska ne ragadjon ssze, majd ha feljtt a vz tetejre, lass tzn 3-4 percet fzzk.
Ezutn hideg vzzel lebltjk s jl lecsepegtetjk. Felforrstjuk az olivaolajat, majd hozzadjuk a fl karikkra szeletelt vrshagymt, a padlizsnt, a cukknit, a karalbt, s kzepes tzn rzogatva megpirtjuk.
Mieltt lehzzuk a tzrl, hozzadjuk a szeletelt zldpaprikt, a paradicsomot, s sval, frissen rlt borssal, az aprtott petrezselyemmel zestjk. Ha elkszlt, a galuska felt olajozott UltraPrba tesszk, majd rntjk a sval simra kevert tejfl felt, ezutn kvetkezik a fszeres zldsgragu s a Konyhai Malommal lereszelt sajt fele.
Most jn a galuska msik fele, erre jbl a tejfl, a zldsgragu. Vgl jl megszrjuk a reszelt sajttal.
180 Cº-os stben 30-35 perc alatt pirosra stjk, majd ha elkszlt 10 percet pihentetjk, kockkra vgva tlaljuk, s tejfllel, paradicsommal, zldpaprikval, zldfszerekkel dsztjk.

Hozzvalk: 2 tojs, 1 mokkskanl s, 50 dkg rtesliszt, 2 evkanl olaj, 5 dkg zsiradk, 4 tojs, 1 dl tejfl, s, bors
Az 5,7 literes Mesterszakcs Fzednyben vizet forralunk. A Maxi-Mixben feltjk a 2 tojst, hozzadunk annyi vizet, hogy sszesen 3,5 dl legyen, s a sval simra keverjk.
A lisztet a Lisztszrn tszitljuk a Konyhamvsz Kevertlba, hozzadjuk a tojsos keverket, s szles mozdulatokkal sszekeverjk.
A forrsban lv vizet egy kiss megszzuk, 2 evkanl olajat ntnk bele, majd a Konyhamvsz Nokedli Szaggatval a vzbe szaggatjuk a tsztt. Amint a vz sznre jnnek, kiszedjk, a Mesterszakcs Nyeles Serpenyben felforrstott zsiradkhoz adjuk, lazn sszekeverjk.
A Mix-Fix-ben egy csipet sval, zls szerint borssal s tejfllel felverjk a maradk 4 tojst, sszekeverjk a forr galuskval, s nhny percre mrskelt tzre tesszk, amg a tojs ppen csak megkocsonysodik rajta. Ecetes fejes saltval knljuk.
|